Nehézlégzés oka mi lehet?

Kérdés:  Évek óta tartó nehézlégzésre szeretnék tanácsot kérni. Nem vagyok asztmás, vérvizsgálattal sem mutattak ki semmit, elvileg makkegészséges vagyok. Sós vizes gőzölés jó? Ha a sós vizes gőzölés jónak bizonyul, akkor mennyi vízbe mennyi sót tegyek és mennyi ideig gőzöljek, hogy ne vigyem túlzásba?
A Salvus vizet próbáltam 30-40 belégzést csináltam, de nem volt jó. Szerintem, sőt ez kb. 99%, hogy a hörgőim szűkek lehetnek és valahogyan ki kellene tágítani, kipucolni vagy nem tudom. Mert azt mondták, a sós víz kihoz minden túrhát, slájmot. Viszont azért is erre gyanakszom, mert ha huzamosabb ideig futok, focizok utána egy ideig, 1-2 óráig nagyon jól kapok levegőt, kitágulnak a hörgök.
Esetleg még az ideg miatt lehet, mert apró dolgokon is tudok idegeskedni, de nem idegbeteg, idegbajos vagyok, hanem kisebb gyomorideges, stressz.
Na de akkor ennek mi köze lenne a futás utáni jó légzéshez egy kis ideig? Nagyon régóta (8 éve vagy több) nehezen kapok levegőt, tehát ha daganat lenne, nem élnék már szerintem. Persze ez morbid, de csak úgy megjegyeztem. Már szinte nagyon nem is foglalkozom vele, mert megszoktam, de ha rá gondolok, idegeskedek és még rosszabb.
Vélemény, ötlet?
Köszönöm a válaszát előre is!

| szorongás, stressz, nehézlégzés
| Kótai, Zs.; Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2013 ;18(márciusi)   InforMed

Válasz:  Ha a részletes kivizsgálás (mellkasröntgen, légzésfunkciós-vizsgálat) semmi szervi betegséget nem mutatott ki, akkor a nehézlégzés oka csak pszichés lehet.
A Salvus vizes inhalálás csak akkor segít, ha van a hörgőkben felesleges váladék.
Pszichológushoz kellene fordulnia, ha az eddigi kezelések nem segítettek.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2013-03-23 03:55:23
| szorongás, stressz, nehézlégzés

Web Design & Development Prowebshop