Seb az orrban

Kérdés:  12 éves egészséges lányom orrcimpájának belső falán pattanásnak vélt seb keletkezett karácsony tájékán, és többszöri orrvérzés is történt. Betadinnal és körömvirágkrémmel kenegetve, 2 hét alatt elmúlt, majd újabb 3 hét múlva, kissé arrébb megint megjelent. Ezt is kenegettük, ez is elmúlt, majd megint megjelent. Időnként vastag pörc keletkezik rajta, és a gyereknek véres az orrváladéka.
Szakorvoshoz fordultunk, aki jóformán bele sem nézett az orrába, végig sem hallgatott, hogy ez mindig visszanő. A kérdésemre nem válaszolt, hogy ez mi lehet, csak felírt egy kenőcsöt (Bactroban), hogy ezzel kenegessük, 2 perc alatt kitessékelt a rendelőből.
A dolog különösen azért idegesít, mert az anyósom 1 éve halt meg rákban, ami az orrában keletkezett sebtől terjedt szét az orr- és szájüregében.
Ön szerint ez mi lehet? Valóban ilyen banális probléma, mint ahogy a szakorvos kezelte, és én aggódom túl, vagy menjünk másik orvoshoz?
Segítő válaszát nagyon köszönöm!

| seb, orr
| Kótai, Zs.; Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2014 ;19(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Ha az alkalmazott kenőcsre a panaszok elmúlnak, akkor nem kell megijedni. De nagyon fontos, hogy a gyerek a seben kialakult vart ne piszkálja, ne kaparja le, mert csak akkor tud a seb begyógyulni alatta.
Ha ennek ellenére továbbra is fennáll a panasz, keressen másik orvost!

Kapcsolódó cikkek a Orrvérzés rovatban olvashatók.

2014-05-23 04:30:52
| seb, orr
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop