Akut labyrintitis

Kérdés:  3 héttel ezelőtt akut labyrintitis miatt mastoidectomiat hajtottak végre a bal fülemen. A műtét előtt 6 nappal kezdett fájni a fülem, a fül-orr-gégész szakorvos felírta az Aktil Duot napi 2x1-et, és a Flector EP gyulladáscsökkentőt, mondván, hogy középfülgyulladásom van. Sajnos 5 nap után is ugyanúgy fájt a fülem, majd a 6. napon nem tudtam felkelni az ágyból, szédültem, hányingerem volt, hánytam is.
Bekerültem a kórházba és ott kiderült, hogy a gyulladás továbbterjedt az egyensúly közpora, még aznap délután megoperáltak, hátul a fül mögött feltárták és úgy pucolták ki a dobüregből a gennyes váladékot. 4 napig kaptam intravénásan az Augmentin antibiotikumot, és sóoldatot. Ahogy írtam, 3 hete volt a műtét, de még mindig tompán hallok ezzel a fülemmel, mintha dugó lenne benne, és szédülés nincs, de a fejem hírtelen fel-le, ill. oldalirányú mozgatásnál bizonytalan.
Normális, hogy még ilyen tüneteim vannak? Visszaáll az ép hallásom? Ha igen, mikorra?
Köszönettel, egy 33 éves nő.

középfülgyulladás, labyrintitis | Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2011 ;16(áprilisi)   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  Ennyi idővel a műtét után még elfogadható, hogy nem javult meg teljesen a hallása. 5-6 hét kell, hogy a panaszai megszűnjenek.

Kapcsolódó cikkek a Középfül és a belső fül betegségei rovatban olvashatók.

2011-04-30 00:41:37
| középfülgyulladás, labyrintitis
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop