Fromilid Uno 500 mg

Kérdés:  Nemrég beteg voltam, lázzal és torokfájással kezdődött, fülfájással, fül- és orrdugulással folytatódott. Előzőleges pihenésnek, sok folyadékivásnak stb. köszönhetően mire eljutottam a háziorvoshoz, azzal az utasítással írt fel Fromilid Uno-t, hogy csak akkor kezdjem el szedni, ha rosszabbodik az állapotom. Mivel ez azonban nem történt meg, megmaradt az egész doboz antibiotikum.
Csütörtök éjjel hőemelkedésem/lázam volt, rosszul aludtam, sűrűn felébredtem. Péntek reggelre a torokfájás is jelentkezett, így újfent otthon pihentem, sok folyadékot ittam, C-vitamint szedtem. Estére szerencsére elmúlt a hőemelkedés/láz, a torkom sem fájt már annyira és ez így is maradt körül-belül ma délig, amikor ismét jelentkeztek a tünetek.
Ön szerint elkezdhetem szedni a megmaradt antibiotikumot ennyire hasonló tünetekkel, vagy forduljak ismét háziorvoshoz?
Válaszát előre is köszönöm!

| torok, baktérium, torokgyulladás
| Kótai, Zs.; Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2014 ;19(novemberi)   InforMed

Válasz:  Antibiotikus kúrát csak teljes adagban érdemes szedni. Ha lázas, javasolt a teljes kúra beszedése. Biztosan javulni fog az állapota.

Kapcsolódó cikkek A torok, garat, mandulák, gége betegségei rovatban olvashatók.

2014-12-29 06:34:23
| torok, baktérium, torokgyulladás

Több a kórokozó az okostelefonokon és a táblagépeken, mint a vécéülőkén

Több a súlyos fertőzést okozó baktérium az okostelefonokon, a táblagépeken és a számítógépek billentyűzetén, mint az irodai vécék ülőkéjén - derült ki egy brit fogyasztóvédelmi kutatásból.


Nyakunkon a tél: így védekezzünk a leggyakoribb betegségek ellen!

Bár a globális felmelegedés alaposan éreztette hatását az idei nyáron, azonban a kontinentális éghajlat sajátosságait még nem sikerült felülírnia.


Megalakul az Egyetemi Klinikák Tanácsa

A négy orvos- és egészségtudományi egyetem, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) részvételével megalakul az Egyetemi Klinikák Tanácsa - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.


Szeptikus shock

A szeptikus sokk olyan állapot, melyben a szepszis következményeként a vérnyomás életveszélyesen alacsony szintre süllyed.


Tévhitek az ételmérgezésről

Tudja, hogy hogyan előzheti meg a családjában az ételmérgezést? Az emberek jelentős része igennel válaszolna erre a kérdésre.


Web Design & Development Prowebshop