Fülzúgás

Kérdés:  A bal fülem elkezdett tompán zúgni (ha belül megnyomom, enyhe fájdalmat érzek) már egy napja egyfolytában. Korábban egy éjszaka keltem fel rá, de akkor elmúlt, amikor reggel felkeltem.
Mi lehet az oka? Mostanában elég sokat idegeskedem, és a munkámból kifolyólag félek, hogy az idegrendszerem maradandó káros hatással lehet a fülemre. Milyen gyógyszerre lenne szükségem? Mit tehetek?
Előre is köszönöm!

| fülzúgás, tinnitus
| Kótai, Zs.; Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2014 ;19(novemberi)   InforMed

Válasz:  A fülzúgás okát először ki kell vizsgálni, azután lehet kezelni. A területi fül-orr-gégészeti szakrendelőben tudják beutalni a szükséges vizsgálatokra.

Kapcsolódó cikkek a Fülfájás és fülzúgás rovatban olvashatók.

2014-12-29 06:34:23
| fülzúgás, tinnitus

Zúg a fülem!

Kisebb-nagyobb sistergés, átmeneti vagy állandó sípolás, zúgás. Bizony sokan küzdenek ezekkel a nyugalmat teljesen ellehetetlenítő, néha örjítőnek tűnő problémákkal. Szerencsére vannak, akiknél még van mód segítségre - lássuk, hogyan!


Gyakori fül-orr-gége panaszok idős korban

Az idős korral együtt járhat számos fül-orr-gégészeti betegség, például a hallásromlás, a szédülés vagy a szaglásvesztés.


Fülzúgás, azaz tinnitus

Korunkban egyre nagyobb problémát okoz az érintetteknél a fülzúgás. Az ezzel foglalkozó szakemberek egybehangzóan állítják, hogy az utóbbi években hihetetlenül megnőtt a más-más jellegű fülzúgással orvoshoz fordulók száma.


Új módszerek a tinnitus gyógyítására

Környezetünk általában igen zajos, az ébresztőóra hangos csörömpölésre kelünk fel, zörögnek a villamosok, berregnek, dudálnak az autók. Duruzsol a televízió és a számítógép, minduntalan megszólal a telefon, és alapzajnak ott a hűtő vagy a légkondicionáló zöreje is.


Tönkrement életek a fülzúgás miatt

Brit kutatásokból az derült ki, hogy a fülzúgás – más néven tinnitus – igen nagymértékben rontja az érintettek életminőségét. A betegséget, amely jelentkezhet fülzúgás, illetve fülcsengés és másféle zajok formájában, két, a siketekkel és a nagyothallókkal foglalkozó brit jótékonysági szervezet vizsgálta.


Web Design & Development Prowebshop