Hallásvesztés - Mit tegyek?

Kérdés:  27 éves férfi vagyok. Munkám során zajos helyen dolgoztam 15 hónapot, közben, mikor oda kerültem, rá 6 hónapra a bal fülemre nem hallottam semmit. Ha telefonon hívtak, nem hallottam a beszédet, csak valami dobolást, vagy ilyesmit. A jobb fülemre egy keveset, mert úgy éreztem, mintha be lett volna dugulva, nagyon rossz volt.
Háziorvoshoz mentem, ő elküldött szakorvoshoz. Ő elküldött hallás-tesztre, de mivel féltettem a munkahelyem, nem mentem el. Ekkor ki voltam írva, kaptam kezelést a fülemre, de csak a bal fülembe volt szabad csepegtetni, a jobba nem.
Aztán csak elveszítettem a munkahelyem, és rá 7 hónapra megműtöttek, mind a két fülembe tettek csövet. A jobb fülem egy picit jobb, de a bal az ugyanúgy maradt. Már négy hallásvizsgálatot csináltam, volt MRI és az jó eredménnyel, így hát nem tudom, mitől lehet? Soha azelőtt nem volt ilyesmi, nem voltam panasszal soha, sehol egy doktornál sem, mert nem fájt, nem volt sose semmi.
Lehetséges, hogy a munkám során vesztettem el a hallásom? Erre szeretnék választ kapni Öntől!
Nagyon szépen köszönöm!

középfülgyulladás | Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2010 ;15(októberi)   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  A leírtak alapján krónikus savós középfülgyulladása van. Ez nem a zajos munkahelytől van, hanem a rossz fülkürt-működés miatt. Elméletileg a ventillációs tubus behelyezése helyre kellene, hozza a hallást, hacsak nincs még hallóideg károsodás is.

Kapcsolódó cikkek a Középfül és a belső fül betegségei rovatban olvashatók.

2010-10-28 23:36:41
| középfülgyulladás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop