Hallásvesztés, szédülés - Kell további kezelés?

Kérdés:  66 éves, nyugdíjas vagyok. 6 évvel ezelőtt hirtelen forgó szédülésem lett. Kórházi kezelés után Betasercet írt fel az orvos. Ez segít, de a bizonytalanság érzése rendszeresen jelentkezik, a gyógyszer szedése ellenére is.
Ez év májusában történt egy hirtelen hallásvesztés a jobb fülemen. Kórházban kaptam két hétig szteroid-kezelést - idegi hallásvesztést diagnosztizáltak. Átestem neurológiai vizsgálaton, nyaki ér CT-n és MR(fej) vizsgálaton is. A hallásom 3 hónap alatt valamennyit javult, de időnként a szédülésem erősödik, a fülem bedugul, zúg, sípol és erősen fáj a fejem.
Az előzőekben említett vizsgálatok leletei negatívok lettek, csak az MR leletemen van egy mondat, ami nyugtalanít: "a jobb oldal mastoid sejtrendszer váladékkal részlegesen kitöltött".
Az InfoMed portálon találtam egy cikket a csecsnyúlvány gyulladásról, amely engem arra sarkalt, hogy erről jobban tájékozódjak, ezért fordulok Önhöz és kérem a segítségét.
A kórházban a fiatal orvosnő azt mondta, hogy amit találtak, az nem probléma. Én ugyan műszaki végzettségű vagyok, de az azért felmerült bennem, hogy ahol váladék van, ott gyulladás is van.
Amennyiben, kedves doktornő, úgy látja jónak, személyesen is felkeresném, hogy egy bővebb tájékoztatást kapjak a fejem állapotáról.
Tisztelettel!

középfülgyulladás, hallás, szédülés | Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2012 ;17(augusztusi)   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  A középfül gyulladását nem MR-vizsgálat, hanem fül-orr-gégészeti vizsgálat tudja megállapítani. Ha ép a dobhártyája, és a hallásvizsgálat ideg eredetű halláscsökkenést mutat, akkor a leírt tünetnek nincs jelentősége, nem kell kezelni.

Kapcsolódó cikkek a Középfül és a belső fül betegségei rovatban olvashatók.

2012-08-24 19:21:54
| középfülgyulladás, hallás, szédülés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop