Hallójárat-gyulladás - 4 hónapja kezelik

Kérdés:  Édesapám lassan 4 hónapja szenved hallójárat-gyulladástól. Számtalan antibiotikumot kapott, egy sem használt. Csíkot is kapott, cseppeket, de csak 1-2 napig segített, utána újra kezdődött minden.
Karácsony előtti héten kórházban kötött ki, ott infúzióban kapott antibiotikumot, és naponta tisztították a fülét. Ez volt 5 nap, úgy tűnt, helyrejött, de sajnos megint ott tartunk, ahol elkezdtük.
Már szinte fájdalomcsillapítón él, teljesen kikészült a gyomra, amellett még számos más gyógyszert is. Cukorbeteg, és azt mondták, hogy lassú lesz a gyógyulás.
Én azt érzem, itt (Kecskemét) nem tesznek meg mindent érte, a legelején kellett volna kezelni, de csak hetekig fülcseppet kapott. Azután csíkot, de kezdetben hetente rendelték vissza.
Ha akkor naponta leszívatják a fülét, és cserélik a csíkot, már lehet, hogy meggyógyult volna. Már nem is a fülét fájlalja, hanem a fejét.
Ön szerint is ilyen hosszadalmas lenne a gyógyulás?

diabétesz, fertőzés, hallójáratgyulladás | Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2011 ;16(januári)   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  Sajnos, a cukorbetegség miatt súlyos gyulladás alakulhat ki a hallójáratban, ami igen nehezen kezelhető. A leírtak alapján a kezelés megfelelő volt, csak a betegség elhúzódó. Fontos a cukorháztartás rendezése is.

Kapcsolódó cikkek a Fül-orr-gégebetegségek és a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2011-01-18 00:21:02
| diabétesz, fertőzés, hallójáratgyulladás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop