Kinövés az orrüregben

Kérdés:  A jobb orrüregemben 1-1,5 cm-re mélyen, belül az orrsövényen van egy kerekded kinövés. Tapintásra elég keménynek tűnik. A jobb orrüreget egészen jól eltakarja, és érzésem szerint (a lehető legtöbb levegő kilélegzése után lemérve, a jobb majd a bal orrüreget egyenként használva a levegőt belélegezve, amíg csak tudok a következő időket kaptam: a bal orrüregnél: a lehető legtöbb levegő belélegzése (jó nagy sóhaj): kb. 4,5 mp, majd az összes levegő kilégzése (amennyit csak tudok): kb. 4,5 mp, viszont ugyanez a jobb orrüreget használva ugyanígy: belégzésnél 12,5 mp teljes kilégzésnél: kb. 10 mp, együttesen használva a jobb és bal orrüreget mindezekhez 3 mp(be) - 3,5 mp (ki) bőven elég).
A váladékot tekintve a bal orrüregem kevésbé váladékosabb, ill. könnyebben kijön belőle, mint a jobból, ezen kívül, hogy részben eltakarja a jobb orrüregnyílást semmilyen más negatív hatását nem tapasztaltam, annak ellenére (szerencsémre), hogy ez a dolog már elég régóta ott van.
Mi akar ez egész pontosan lenni az orromban, milyen hatásai vannak/lehetnek? Eltávolítható, veszélyes (röviden mindent tudni szeretnék róla amit csak lehet)?
Előre is köszönöm válaszát!

orrüregben kinövés | Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2012 ;17(májusi)   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  Sajnos, csak szakorvosi vizsgálat tudja eldönteni, van-e valami komoly betegsége.
Keresse fel a területileg illetékes szakrendelőt!

Kapcsolódó cikkek Az orr és az orrmelléküregek betegségei rovatban olvashatók.

2012-06-03 20:21:42
| orrüregben kinövés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop