Mandulaműtét utáni szájszag

Kérdés:  5 hónappal ezelőtti mandulaműtétem óta (31 éves vagyok) nem állt helyre a rend a számban, még mindig a lepedék szagát és ízét érzem. A jobb fülem előtt közvetlen 4 pattanásszerű dudor sorakozik, talán utalnak valamire? Főleg, hogy a nem különösebben problémás idült, gyulladásos manduláimat kizárólag a pattanások miatt vetettem ki, hátha az a góc, és valóban jobb a bőröm, nem kell már antibiotikummal tömnöm magam (csak azzal néztem ki valahogy). Az állandó szájíz miatt nem érzem rendesen az ízeket, a korábban kedvenc ételeim már nem ízlenek, sőt semmi. A szaglásom is rosszabb, de az nem zavar annyira.
Műtét után nem tudtam orrot fújni egy hónapig (egyszerűen lehetetlen volt), bár nem tudok mit kezdeni ezzel a tudattal. Náthásan is elvész a szaglásunk és ízérzékünk, csakhogy én nem vagyok náthás. Literszámra ittam eddig a gyógyteákat, szedtem gyógycseppeket, eredménytelenül.
Mit tehetnék még?
Kérem, adjon ötleteket, vagy bármi megoldást!

szájszag | Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2010 ;15(szeptemberi)   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  A mandulák góc szerepét nem lehet egyértelműen eldönteni. A bőrkiütések csak akkor múlnak el mandulaműtét után, ha ez volt a góc. Ízérzési panaszai 5 hónap után már nem magyarázhatóak a mandulaműtéttel. Az orrfújási probléma sem a műtét következménye.
Szakorvosi vizsgálat szükséges, hogy a panaszokat mi okozza.

Kapcsolódó cikkek a Szájszag, nyelvégés, afta, herpesz, rák rovatban olvashatók.

2010-09-18 23:06:42
| szájszag
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop