Nyeléskor idegentest érzése a torokban

Kérdés:  27 éves nő vagyok. Tavaly március óta a nyakam jobb oldalán az állkapcsom alatt nyeléskor pattanó, kattanó érzést érzek a torkomban. Kitapintani nem tudom, fájdalmat nem érzek, evéskor nem okoz gondot.
Két fül-orr-gégész szakorvosnál is jártam, mindkettő mindent rendben talált, azt mondták, nyirokcsomó-megnagyobbodás lesz az. Ultrahangvizsgálaton is jártam kétszer, a nyirokcsomók normális méretűek nem találtak elváltozást. Azután jártam gyomortükrözésen is, ahol megállapították refluxom van, bár sosem okozott problémát, vagyis nem vettem észre, hogy bántana a gyomorsavam.
A gasztroenteorológus azt mondta, a refluxtól érzem ezt a pattanó érzést nyeléskor, írt rá savlekötő gyógyszert, mondván, ettől ez az érzés el fog múlni. 9 hónapig szedtem a gyógyszert, de semmi változás, ugyanúgy érzem a torkomban már 1,5 éve.
Még arra emlékszem, hogy tavaly márciusában megrántottam picit a nyakam és akkortól kezdtem el érezni ezt a pattanó érzést. Lehet, hogy nem is nyirokcsomó-megnagyobbodásról lesz szó?
Kérném tanácsát, merre menjek tovább ezzel a panasszal, mit csináljak, mert már 1,5 éve tart ez az állapot és nagyon ideges is vagyok tőle. Férjemmel most tervezzük az első babánkat és a végére szeretnék járni ennek a dolognak.
Válaszát köszönöm szépen!

nyelési zavar, nyeléskor idegentest | Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2013 ;18(januári)   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  Komoly betegség nem lehet, ha ennyi idő alatt nem fokozódtak panaszai. Ha egy nyaki CT- vagy MR-vizsgálat sem mutat eltérést, akkor ez csak kellemetlen tünet, nem kell kezelni.

Kapcsolódó cikkek A torok, garat, mandulák, gége betegségei rovatban olvashatók.

2013-01-16 06:44:06
| nyelési zavar, nyeléskor idegentest
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop