Orrdugulás, lerakódás, gyulladás - Következő lépés?

Kérdés:  2006-ban kivetettem mandulámat, mivel sokat voltam beteg (mandulagyulladás, rendszeres orrdugulás stb.). A helyzet később sem javult sokat, az orvosom tanácsára orrsövényműtét következett tavaly nyáron, mivel az arcom jobboldalában folyamatos volt a lerakódás, gyulladás.
Egy darabig úgy tűnt, segít, de tavaly ősz óta valójában folyamatosan beteg vagyok. A tünetek hasonlóak: lerakódás-gyulladás gyanú az arcüregben, ami nem épül le, gyakori a kínzó torokkaparás és szárazköhögés is.
Nem segítenek sem az orrcseppek, sem az antibiotikum, melegítés, ACC, kalcium tabletta, semmi. Az orvosok már hülyének néznek, pedig kímélem magam, amennyire lehet, de folyton kiújulnak, ill. felerősödnek a tünetek. Egy orvos arcüreg-tágító műtétet javasolt, de én már nem tudom, miben bízzak. Ez az egész már elég kimerítő.
Ön szerint, mi lehet a következő lépés, ha már a hagyományos orvoslás nem segít hosszútávon?
Köszönöm tanácsát!

orrdugulás | Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2010 ;15(januári)   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  Első lépésben az orrmelléküregek helyzetét kell tisztázni, erre az arckoponya CT alkalmas. Ez alapján lehet eldönteni, van-e ott krónikus gyulladás, ami műtéti beavatkozást igényel.

Kapcsolódó cikkek Az orr és az orrmelléküregek betegségei rovatban olvashatók.

2010-02-01 22:17:54
| orrdugulás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop