Orrfolyás - Zöldes, sárgás váladék

Kérdés:  Lányom most volt 12 éves. 2 hónapja küzd orrfolyással, köhögéssel. Beszedi az antibiotikumot, rá két napra megint kezdi az orrfúvást.
Először nem volt láza, kapott antibiotikumot, beszedte, 2 nap iskolajárás, megint kezdődött. Elmentünk az orvoshoz megvizsgálta, de azt mondta, hogy már nem akar annyi orvosságot szedetni vele, vegyek Nurofent. Este már a szolgálatosnál kötöttünk ki, nem tudtuk levinni a lázat. Ott antibiotikumot kapott, törletet vettek tőle. Mondták, hogyha elfogy a gyógyszer, menjük kontrollra. Mentünk rá 5 napra, mert nem javult az állapota, ott a doktornő azt mondta, hogy érzékeny bacilus van az orrában, megint adott antibiotikumot. Most eltel 3 nap és megint állandóan az orrát fújja, amely zöldes vagy sárgás. Hova fordulhatnék már, mert semmilyen kivizsgálást nem csinálnak, csak az antibiotikumot szedetik?
Egy aggódó anyuka!

arcüreggyulladás | Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2010 ;15(áprilisi)   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  Feltehetően krónikussá vált arcüreggyulladása van a kislánynak. Elsősorban fogászati okot kell kizárni, de arckoponya CT vagy MR vizsgálat egyértelműen kideríti a baj okát és a kezelés lehetőségét.

Kapcsolódó cikkek Az orr és az orrmelléküregek betegségei rovatban olvashatók.

2010-04-24 15:15:28
| arcüreggyulladás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop