Orrprobléma

Kérdés:  39 éves tanárnő vagyok, 1,5 éve volt reggelente barnás a nyálam. Olyan érzésem volt, hogy ez az orrgarat területről jöhet, nem gondoltam, hogy a fogam lehet a felelős ezért.
Fogorvosnál, fül-orr-gégésznél is voltam. A gégész nem foglalkozott túlzottan vele, kérésemre csupán egy arcüreg-röntgent írt elő, ami negatív lett.
Azért még mindig fennállt a problémám és elmentem egy gégész onkológus ismerősünkhöz, aki Stapphylococcus aureust talált, amire szedtem antibiotikumot.
Eltelt lassan egy év és a barnás nyálproblémám elmúlt, ellenben - egy hete voltam nagyon beteg megfázással és lázzal - azóta garatcsorgást vettem észre. Az orrváladékom - ha fújni kell az orrom - nincs, ellenben a garatfolyás miatt állandóan nyelnem kell. Érzékeny is a hátsó orrüreg, bizsereg és érzem, nincs minden rendben.
Elmentem ismét a gégészhez, aki egy orrsprayt írt fel, nem kért semmiféle más vizsgálatot. Tudom, egy CT-t nem készítenek alaptalanul, egy MR-vizsgálatot sem, mégis nyugodtabb lennék, ha megnéznék a melléküregeket, hiszen olyan sok rosszat olvas az ember (pl. a rostasejtek rosszindulatú elváltozásairól).
Kérem a véleményét, talán túlzásba viszem az aggodalmamat?
Köszönettel!

torok, baktérium, torokgyulladás, garatgyulladás | Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2013 ;18(októberi)   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  Aggodalma túlzott, az említett panaszok mögött nem szokott súlyos betegség lenni. Valószínűleg krónikus garatgyulladása van, ez pedig az alkalmazott kezelésre javulni fog.

Kapcsolódó cikkek A torok, garat, mandulák, gége betegségei rovatban olvashatók.

2013-12-16 22:47:02
| torok, baktérium, torokgyulladás, garatgyulladás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop