Staphylococcus aureus torokban

Kérdés:  Lassan két hónapja nem tudok megszabadulni a Staphyloccocus aureustól, ami a torkomban ragadt. A háziorvosom Cifran 500-al kezelte, de nem volt hatásos. Utána Bioparox spray-vel fújatta, de ez sem volt hatásos. Innen már léptem szakorvoshoz, először Aci-sandozt 250 kaptam, itt sem értek el eredményt. Ekkor jött a torokváladék kitenyésztése és ott Staphylococcus aureust találtak. Kezelésre a Fromilid 500-as tablettát írták fel, 10 napja szedem és talán inkább szaporodnak mint tűnnének el.
A betegségem alatt elég sokat tüsszögtem és váladékozott az orrom is (átlátszó váladék). A szakorvosom visszarendelt vérvételre és torokváladék ismétlésre is. Lassan nem bízom már az orvostudományban sem. Elég sokat olvastam az ezüst kolloid jótékony hatásairól, amit már nagyon rég felfedeztek. Ön mit tanácsolna? Forduljak lelkiismeretesebb orvoshoz?
Válaszát előre is köszönöm!

torok, Staphylococcus | Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2009 ;14(októberi)   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  Kérdés az, hogy van-e valami panasza? Mert ha a baktérium jelenlétét csak a vizsgálat mutatta ki, akkor semmivel sem kell kezelni. Mindig élnek a torokban baktériumok, amik semmi bajt nem okoznak. Ha panasza van, akkor keressen fel másik orvost.

Kapcsolódó cikkek a Baktériumok okozta fertőzések rovatban olvashatók.

2009-11-08 18:06:52
| torok, Staphylococcus
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop