Lábvizesedés, lábduzzanat

Kérdés:  Mit lehet tenni olyan estben, amikor a lábak vizesedésére szedett gyógyszerek (napi rendszeres Amilorid, esetenként Furosemid) ellenére az állapot nem javul. Évek óta fennálló problémáról van szó, viszont a lábak egyre jobban dagadnak, az erősebb gyógyszerek hatására átmeneti javulást ugyan el lehet érni, de tartóssá nem válik a dolog.
A fenti probléma édesanyámnál jelentkezik, és mivel jelentős túlsúllyal bír (163 cm, kb. 100 kg) minden felkeresett orvos, háziorvos egyetlen okként ezt hozza szóba. Igazán nem talált még senkit, aki a konkrét problémát kezelné, és nem "a fogyás után javul a helyzet"-esettel kecsegtetné. Nagyon sokféle fogyókúrás módszerrel ért már el több-kevesebb sikert, de a mostani súlyán nagyon nehezen tud változtatni. Most is épp fogyókúrázik. Viszont úgy gondolom, a fogyás ellenére, szeretnénk találni egy olyan orvost, aki kicsit hajlandó lenne utána nézni a problémának. Megköszönném, ha tudna javasolni, ha mást nem, legalább egy irányt, hogy hogyan tovább.
Segítségét előre is köszönöm!

| elhízás, zsírsejt, túlsúly, zsírsejt, túlsúly
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(áprilisi)   InforMed

Fogadja el eddigi orvosai tanácsát, leginkább a fogyókúrára vonatkozóan. Kiegészítésképpen érdemes felkeresni ortopédet is, mert lehetséges, hogy egy jó lúdtalpbetét is sokat tud javítani, valamint kipróbálhatja, ha nincs ellenjavallata, kiegészítésképpen a hesperidin (Detralex) szedését. Ez vény nélkül kapható, és a visszerekre hatva mérsékelheti a dagadást, de a fogyást semmi sem helyettesíti.

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2009-05-22 11:39:02
| elhízás, zsírsejt, túlsúly
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop