Terhesség, kullancs

Kérdés:  23 hetes terhes vagyok, ma reggel kullancsot távolítottak el a térdhajlatomból. 4 éve volt Borrelia-fertőzésem, amit antibiotikummal sikeresen kezeltek, miután 1 hét múlva megjelent a jellegzetes ovális folt.
Várjak, hogy jelentkezik-e valamilyen bőrpír? Ha igen, meddig, vagy esetleg már most keressek fel orvost?
Válaszát előre is köszönöm!

| kullancs, Lyme-kór, terhesség
| Lakos, A.; Az Orvos válaszol - Dr. Lakos András 2016 ;21(júniusi)   InforMed

Válasz:  Mi szoktunk kismamáknak vérvizsgálatot végezni, másutt viszont nem érdemes ilyet kérni.
Lakos dr.(www.kullancs.hu/)

Kapcsolódó cikkek a Csípések, marások rovatban olvashatók.

2016-06-20 22:27:49
| kullancs, Lyme-kór, terhesség

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop