Borrelia-teszt szükségessége?

Kérdés:  20 éves, káros szenvedélyektől mentes, fitt fiatal lány vagyok. Egyetemistaként a tavaszi szünetet imádom otthon vidéken (Mátraalja) tölteni.
Sajnos annyira elszaporodtak a paraziták, hogy a közeli erdőbe csak télen, nagy hóban merészkedek ki. Idén április elején ez be is jött, így kijártam eszkimónak öltözve szarvast etetni. Nem sokkal rá, rohamokban jelentkező restriktív légzési panaszaim lettek (mintha elakadt volna valahol a levegő vagy a tüdőm légző felülete szűkült volna). Majd magas lázam, izomgyengeségem, orrmelléküreg-gyulladásom, ezt gyorsan követően pszeudokruppos légcsőhurutom lett felülfertőződött bacis gasztritisszel és acut bronchitisszel.
Borzasztó volt, a levegő se ki se be nem akart áramlani, fulladásélmény ezerrel. Antibiotikum nélkül gyógyultam, de a légszomjam nem múlt el, hanem állandósult.
Azóta számos szakrendelést megjártam; gasztroenterológiától az endokrinológián, kardiológián, pszichiátrián át a tüdőgyógyászig és a fül-orr-gégészet - szinte minden eredmény negatív.
Perenniális allergiát és livid turbinális hipertrófiát találtak, amire jelenleg kortiko orrsprayt és antihisztamint szedek. A nehézlégzés nem múlt el - és borzasztóan megkeseríti az életem.
3 hete újra akut bronchitiszem volt, megint szépen befulladtam, a doktornő javaslatára 2 hét Klaritromicin kúrán voltam, és jelenleg atipikus tüdőgyulladás szerológiájára várok. A Klacid kúra bejött, de már visszaestem az influenzás patikás néninek köszönhetően.
Ön szerint negatív szerológia esetén érdemes lenne Borelliára is letesztelni? (Nem tudom csípett-e meg kullancs, volt-e helye, nem vizslattam anno át magam, sajnos.) Nagylaborom, vizelet-tesztjeim egyébként negatívak (csak a karbamidom alacsony), most is fitten próbálok élni és hasi ultrahangom szerint a belső szerveim is rendben vannak.
Megtisztelő véleményét köszönöm!

|
| Lakos, A.; Az Orvos válaszol - Dr. Lakos András 2017 ;22(októberi)   InforMed

Válasz:  Nincs értelme Borrelia vizsgálatnak.
Lakos dr.(www.kullancs.hu/)

2017-10-18 02:31:46
|

Video "rendelés": informed.hu

Az informed.hu orvos válaszol rovata video konzultációs lehetőséggel bővül. Tudjuk, hogy a rendszer nem helyettesítheti az orvos-beteg közvetlen találkozást, de a tanácstalanságnál nincs rosszabb állapot.


Koronavírusról (ismét) az Ötösben

A Szkeptikus Hangtárban a téma aktualitása miatt a Klubrádióban előbb dr. Lakos András az orvos szemszögéből beszélt...


Megvan a vírust blokkoló lehetséges ellenszer?

Megvan az új típusú koronavírus kezelésének lehetséges ellenszere - állította Jakob Glanville, egy kaliforniai immunológiai laboratórium alapítója és elnök-vezérigazgatója a Fox televíziónak adott interjújában. Olvassák el kapcsolódó cikkeinket is!


Kérdések és válaszok egy pszichiáter szemszögéből világjárvány idején

Munkám révén, immár több évtizede beszélgetek az emberekkel, kérdezem őket, kérdeznek engem, ők válaszolnak, vagy tőlem várnak válaszokat. Ez nem történik másképp most, a koronavírus járvány idején sem.


COVID-19: Az oldható ACE-2 receptorok állítólag megállítják a vírusokat

Az ACE-2 receptorok oldható változata, amelyen keresztül a SARS-CoV-2 vírus belép a sejtekbe, lehetséges módszer a COVID-19 kezelésére is.


Web Design & Development Prowebshop