Encepur oltás

Kérdés:  4 éves kisfiamnak szeretném beadatni az Encepur védőoltást. A tájékoztatójában láttam valami olyasmit, hogy egyes esetekben összefüggést véltek felfedezni az oltás és a Gillome-Barré szindróma kialakulása között. Kisfiamnak csecsemőkorában volt valamilyen lábrángása, azt mondták, hogy sok kisgyereknek van ilyen kiskorában, talán nagyon kötöttek az izmok stb. Jártunk kis ideig gyógytornára, aztán elmúlt neki.
Van ennek az oltásnak valamilyen mellékhatása ennek fényében az oltás után, vagy akár a későbbiekben előfordulhat? Azt hallottam, hogy ha van rejtett betegség, azt előhozhatja a védőoltás, ez annak mondható vagy nyugodtan beadathatom neki? Másik gyermekemnek is beadatnám, neki nem volt ilyen problémája.

encepur, védőoltás | Az Orvos válaszol - Dr. Lakos András 2016 ;21(májusi)   InforMed | Lakos, A.
Válasz:  Az Encepur nem okoz Guillain-Barré szindrómát (GBS). Én sok ezer embert oltottam, fontos mellékhatást egyetlen esetben észleltem, amikor egy autoimmun ízületi gyulladás egy idős betegben az oltás után fellángolt.
Az amerikai oltási mellékhatás-bejelentés (nem ellenőrzik a bejelentések hitelességét) adatbázisában átnéztem néhányat, ahol GBS-t megemlítettek, de a leírás alapján mindegyik diagnózis hamis volt.
Lakos dr.(www.kullancs.hu/)

Kapcsolódó cikkek a Védőoltások rovatban olvashatók.

2016-05-25 22:24:27
| encepur, védőoltás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop