HIV fertőzés

Kérdés:  Homoszexuális vagyok, február 13-án volt egy kockázatos orális aktusom, passzív félként, ismeretlennel. Anális aktus nem volt, de a sperma a számba és a szemembe került.
Másnap influenzaszerű tüneteim jelentkeztek, torokfájás, láz, levertség, végtagfájdalom, majd következő nap nyirokmirigy-duzzanat. A tünetek lassan elmúltak, egy hét múlva már csak köhögtem.
Mindenhol azt olvasom, hogy az első tünetek 2-4 hét múlva jelentkezhetnek, mert a vírus pár nap alatt épül be a sejtekbe. Mivel influenzajárvány van, mindez influenza jele is lehet, de aggaszt a dolog.
Jelentkezhetnek ezek a kezdeti tünetek már másnap? Reális, hogy orális úton fertőződhettem meg?
Válaszát előre is köszönöm!

| orális szex, AIDS, HIV
| Lakos, A.; Az Orvos válaszol - Dr. Lakos András 2015 ;20(februári)   InforMed

Válasz:  A tünetei biztosan nem a HIV fertőzés következményei, de egy hónap múlva csináltasson egy tesztet.
Lakos dr.(www.kullancs.hu/)

Kapcsolódó cikkek az AIDS/HIV rovatban olvashatók.

2015-03-04 06:37:22
| orális szex, AIDS, HIV

HIV/AIDS, minden, amit tudnia kell

Az AIDS ún. mozaikszó, amely e fertőző betegség angol szavainak kezdőbetűiből tevődött össze.


Lehetetlen védőoltást kifejleszteni a HIV ellen

Hiába azonosították a HIV újabb törzsét, védőoltást kifejleszteni gyakorlatilag lehetetlen, így a felfedezésnek csak tudományos jelentősége van.


Kényes kérdések

A szerelem és a szex terén igen sok kényes kérdés merül fel. Sokan nem is tudják, hova fordulhatnának kíváncsiságukkal válaszért. Az ő kedvükért adunk most választ pár igen gyakori, bizonytalanságot okozó dilemmára.


HIV-vakcina: előrelépés

Új hatékonyabb HIV elleni oltóanyagot teszteltek sikerrel a Harvard Medical School kutatói. A vírus több törzse ellen kifejlesztett szer 393 emberben sikerrel váltotta ki az immunrendszer reakcióját - olvasható a The Lancet orvosi hetilapban közölt tanulmányban.


HIV fertőzés sikeres kezelése immunterápiával

Francia orvosok először találtak bizonyítékot arra, hogy egy általában tüdő-, vese- és bőrrák immunterápiás kezelésére használt gyógyszer képes lehet megsemmisíteni HIV-fertőzött sejteket egy vírushordozónál. A párizsi Pitie-Salpetriere Kórház kutatói az Annals of Oncology című orvosi folyóiratban ismertették az esetet.


Web Design & Development Prowebshop