Infektológia

Kérdés:  3 hete keudodtek a panaszaim hanyassal hasmenessel, ami nagyon csunyan elkapott. Volt, hogy fulladtam es homalyosan lattam es remegett az egesz testem.
Voltam neurolgian, belgyogyaszaton, tudogyogyasznal aztan vegul befektettek az infektologiara, ahol harom ejszakat toltottem. Gyogyszert nem kaptam csak infuziot, aztan hazaengedtek. Bar azt nem tudtak megallapitani, hogy mi okozta a problemat.
Ra egy napra holyaghurutos tuneteim lettek. Kaptam Tarividet Zinnatot, ami kiutott, most Monuralt hasznalok, kozben iszom a cickafark teat, afonyakapszulat, ulofurdozok, de meg mindig beteg vagyok.
Ami a legrosszabb, hogy 5 napja olyan faradtsag tor ram, hogy kenytelen vagyok lefekudni aludni. Volt, hogy reggel nyolckor felkeltem es 2 ora mulva vissza kellett fekudnom. Ez az erzes szerintem ahhoz lehet hasonlo, mikor valaki tul sok nyugtatot vesz be. Csak en nem nyugtatozom, megis ugy erzem magam.
A haziorvosom Lyme-korra gyanakszik, kert is Lyme-korra vervetelt, de minimum egy het, mire kijonnek az eredmenyek.
Kiskoromban voltam mar Lyme-koros. Nagyon megremiszt ez a helyzet.
Nem tudom, kihez forduljak?!

| hányás, hasmenés
| Lakos, A.; Az Orvos válaszol - Dr. Lakos András 2015 ;20(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  A Lyme-kór sohasem okoz hasmenést, tehát ez a lehetőség kizárt. Attól még a hasmenés okát érdemes lett volna tisztázni. Egy súlyos hasmenés után még lehet rosszul az ember, akár több hétig is.
Lakos dr.(www.kullancs.hu/)

Kapcsolódó cikkek a Gyomor- és bélbetegségek rovatban olvashatók.

2015-09-28 04:06:56
| hányás, hasmenés

Ciklikus hányás szindróma

A ciklikus hányás szindrómát súlyos hányási rohamok jellemzik, melyeknek nincs nyilvánvaló oka. Az egyes epizódok órákig, vagy napokig tarthatnak, és tünetmentes időszakokkal váltakozhatnak.


A hányinger és a hányás okai

Életünk során valamennyien átéljük azt a felettébb kellemetlen érzést, amikor gyomrunk egyszer csak felkavarodik, és émelyegni, esetleg szédelegni, verejtékezni kezdünk, majd a hosszabb-rövidebb ideje elfogyasztott ételt-italt viszontlátjuk. Az viszont kevésbé ismert, milyen okok vezethetnek a hányinger kialakulásához, illetve a hányáshoz…


Biztonságos nyaralás

Igaz, hogy a hasmenés csak ritkán veszélyezteti az életünket, mégis gyakran arra kényszerít, hogy hirtelen megszakítsuk utazásunkat, kérdésessé teszi a pihenést, és igen kínos.


Nyári hasmenés

Nyáron az egyik leggyakoribb betegség a szalmonella fertőzés. Különösen veszélyeztetettek a csecsemők, a gyermekek, a 60 év felettiek, a cukorbetegek, a gyomorsavhiányban szenvedők és a legyengült immunrendszerű emberek.


Hányinger, hányás – mit tehetünk?

Az émelygés és a hányás igen kellemetlen, de általában nem veszélyes állapot egyik sem. A leggyakoribb okok: vírusfertőzés, terhesség, egyes gyógyszerek, ételmérgezés. tengeri betegség. Ha súlyosabbak a tünetek, a beteg zavart, fáj a hasa, esetleg magas láza van, gyenge és folyamatosan hány, akkor sürgősen orvoshoz kell fordulni.


Web Design & Development Prowebshop