Kullancsbetegség

Kérdés:  A véremből kimutatták a Borrelia igG ELISA 33,8 eredményt, ami pozitívnak nyilvánult, ebbe az esetben mihez kezdjek? Jelenleg dolgozom a Sefagnál és ők küldtek el vérvizsgálatra és az üzemorvos vizsgálata alapján mutatták ki a pozitív eredményt.
Csatoltak egy tájékoztatót, de szeretném megtudni, hogy most beteg vagyok, vagy további vizsgálatokra van szükségem? Ez mennyire veszélyes? Mik a tünetei? Mit tegyek? Ez az állásomba kerülhet?
Köszönöm tisztelettel!

| kullancs, Lyme-kór
| Lakos, A.; Az Orvos válaszol - Dr. Lakos András 2015 ;20(áprilisi)   InforMed

Válasz:  A "pozitív” lelet zajló és lezajlott, tehát gyógyult fertőzés jele egyaránt lehet.
Lakos dr. (www.kullancs.hu)

Kapcsolódó cikkek a Csípések, marások rovatban olvashatók.

2015-05-06 06:25:16
| kullancs, Lyme-kór

A fibromyalgiával könnyen összetéveszthető betegségek

Gyakran még az orvos sem tud biztos diagnózist adni egyes tünetek láttán, mert nincs olyan szűrővizsgálat, amellyel könnyen ki lehetne mutatni a fibromyalgiát. Az első lépés így a többi lehetőség kizárása. Az alábbiakban néhány olyan betegséget írunk le, amelyek szóba jöhetnek akkor, ha el kell dönteni, fibromyalgiáról vagy valami másról van-e szó.


Új eljárás a Lyme-kór kimutatására

Magyar kutatók új eljárásával lesz kimutatható a Lyme-kór - jelentették be Budapesten, sajtótájékoztatón.


A Lyme-kór

A Lyme-kór egy olyan betegség, amit a Borrelia Burgdorferi nevű baktériumokkal fertőzött kullancsok terjesztenek. A legtöbb kullancscsípés nem vezet Lyme-kór kialakulásához, azonban a betegség olyan súlyos, hogy érdemes minden egyes csípést alaposan megvizsgálni. Minél több időt van a kullancs a bőrben, annál nagyobb a fertőződés valószínűsége.


A Lyme-kór egyszerűen gyógyítható

Több súlyos fertőző betegséget, így a Lyme-kórt is kullancsok terjesztik. Az idei nyár eddigi időjárása kedvezett a félelmetes élősködők elszaporodásának, így megnőtt a fertőzés veszélye is. Melyek a Lyme-kór laikusok által is felismerhető tünetei, és hogyan lehet gyógyítani a fertőzés következményeit?


Támad a tavasz, Ön felkészült?

Süt a nap, melegszik az idő, irány a természet! Azonban vigyáznunk kell, nehogy a kezdeti lelkesedés csípésnyomokba, viszketésbe, rosszabb esetben súlyosabb allergiás tünetekbe, majd indokolatlan természetundorba csapjon át.


Web Design & Development Prowebshop