Lyme-kór 20 év után

Kérdés:  20 évvel ezelőtt Lyme borreliózist diagnosztizáltak nálam: Borelia Burghdorferi 1: 2048.
Kaptam antibiotikumos kezelést, a tüneteim kb. 2 év alatt megszűntek. Azóta teljes életet éltem, dolgoztam, férjhez mentem, 2 gyereket nevelek.
Kb. 2 hónapja esténként egy oldalon jelentkező fejfájásom van, kb. egy hete pedig kéz- és lábgyengeséget tapasztalok. Enyhe hányingerem van, szédülök. Nagyon félek, hogy ez megint a Lyme.
Az otthon elvégzett tesztem pozitív lett. Elképzelhető, hogy visszatér a Lyme-kór 20 év után? Ha igen, lehet kezelni?
Nagyon várom a válaszát, el vagyok keseredve.
Köszönöm!

| kullancs, Lyme-kór, borreliózis
| Lakos, A.; Az Orvos válaszol - Dr. Lakos András 2018 ;23(februári)   InforMed

Válasz:  A Lyme-kór nem jön vissza 20 év után. Ha ilyen magas titerben pozitív volt, akkor, annak az immunológiai reakciónak a maradványa most is adhat pozitív eredményt. A mindennapi gyakorlatban használt borrelia-tesztek nem alkalmasak a zajló és a már gyógyult fertőzések elkülönítésére. Olvassa el a kullancs.hu weboldalon a COMPASS-ról szóló írásokat.
Lakos dr.(www.kullancs.hu/)

Kapcsolódó cikkek a Csípések, marások rovatban olvashatók.

2018-02-19 00:29:50
| kullancs, Lyme-kór, borreliózis

A fibromyalgiával könnyen összetéveszthető betegségek

Gyakran még az orvos sem tud biztos diagnózist adni egyes tünetek láttán, mert nincs olyan szűrővizsgálat, amellyel könnyen ki lehetne mutatni a fibromyalgiát. Az első lépés így a többi lehetőség kizárása. Az alábbiakban néhány olyan betegséget írunk le, amelyek szóba jöhetnek akkor, ha el kell dönteni, fibromyalgiáról vagy valami másról van-e szó.


Új eljárás a Lyme-kór kimutatására

Magyar kutatók új eljárásával lesz kimutatható a Lyme-kór - jelentették be Budapesten, sajtótájékoztatón.


A Lyme-kór

A Lyme-kór egy olyan betegség, amit a Borrelia Burgdorferi nevű baktériumokkal fertőzött kullancsok terjesztenek. A legtöbb kullancscsípés nem vezet Lyme-kór kialakulásához, azonban a betegség olyan súlyos, hogy érdemes minden egyes csípést alaposan megvizsgálni. Minél több időt van a kullancs a bőrben, annál nagyobb a fertőződés valószínűsége.


A Lyme-kór egyszerűen gyógyítható

Több súlyos fertőző betegséget, így a Lyme-kórt is kullancsok terjesztik. Az idei nyár eddigi időjárása kedvezett a félelmetes élősködők elszaporodásának, így megnőtt a fertőzés veszélye is. Melyek a Lyme-kór laikusok által is felismerhető tünetei, és hogyan lehet gyógyítani a fertőzés következményeit?


Támad a tavasz, Ön felkészült?

Süt a nap, melegszik az idő, irány a természet! Azonban vigyáznunk kell, nehogy a kezdeti lelkesedés csípésnyomokba, viszketésbe, rosszabb esetben súlyosabb allergiás tünetekbe, majd indokolatlan természetundorba csapjon át.


Web Design & Development Prowebshop