Magas láz

Kérdés:  A testvérem 20 éves fiú, 18. napja lázas, 11. napja van kórházban az infektológia osztályon. A láza az első 7 napban 39,5-40,2 körül volt, lázcsillapítóval is 38,5-38,3-ig ment le, majd a háziorvos beutalta a kórházba. Ott kap antibiotikumot, lázcsillapítót tabletta, illetve folyékony formában. Az első napokban reggel 39,5 szokott lenni a láza, napközben 38,5-37,4 között volt általában, ritkán lement normális tartományba is a hőmérséklet.
Az elmúlt két napban viszont reggel 38,5 napközben nincs láza, illetve néha minimális hőemelkedése van, ugyanúgy kapja a gyógyszereket, mint eddig. A közérzete ahhoz képest, hogy magas láza van, nem olyan, mint amit ilyenkor az ember megszokott (sok alvás, alig bír fent lenni, extrém gyengeség), kimerült, gyenge is, de viszonylag el van - nincs kidőlve. Volt eddig vér-, tüdő-, szív-, nemi szerv-, garat- gyomorvizsgálat, de mindent rendben találtak eddig.
Ön találkozott már ilyennel? Van elképzelése, mi lehet ez?
Előre is köszönöm a válaszát, további jó munkát!

| láz
| Lakos, A.; Az Orvos válaszol - Dr. Lakos András 2017 ;22(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Ennyi adat alapján nem tudok nyilatkozni.
Lakos dr.(www.kullancs.hu/)

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2017-09-04 08:23:15
| láz

Közönséges nátha

A nátha a légutak heveny, általában láz nélkül zajló, vírusok által okozott gyulladása. A fertőzés a légutakban bárhol kialakulhat. Tünetei az orrdugulás, orrfolyás, tüsszentés, torokfájás, köhögés és könnyezés.


Paraneopláziás szindrómák

A paraneopláziás szindrómák daganatok (leggyakrabban tüdő- és petefészek-daganatok) távoli hatása a szervezet különféle működéseire; ezek gyakran idegrendszeri működések.


A lázcsillapítás lehetőségeiről

A lázcsillapításnak, ha nem is a legkényelmesebb, de az egyik legegészségesebb és legősibb módja a vizes borogatás és a hűvös fürdő.


Szemféreg fertőzés

A ritka szemféreg fertőzés első ismert emberi esetéről az American Journal of Tropical Medicine and Hygiene című szakfolyóiratban számoltak be.


Mire jó a láz?

Télen gyakori a lázas betegség és közismert, hogy nagyon sok betegségnek lehet a tünete a láz. Azt is mondhatnánk, hogy a láz egy felesleges és rossz dolog. A szervezet azonban úgy működik, hogy mindennek van értelme.


Web Design & Development Prowebshop