Távoli kullancsfertőzés

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! Több, mint 32 évvel ezelőtt volt egy kullancsfertőzésem, kiderült Lyme-kór. Az akkori technikával próbáltak gyógyítani. A helyi kórház fertőző osztályára jártam évekig antibiotikumos kezelésre. Sajnos ezekre csak egyre több keresztes lett a véreredményem. A végén 2 hetes kórházi kezeléssel egy 10 napos Rocefin nevű infúziós kezelést kaptam, nagy dózisban. Az akkori orvosom szerintem az akkori tudása szerint mindent megtett értem. A kezelés végeztével aztán soha többet nem volt kontroll, vagy egyéb lépésem ezügyben. Azóta aztán folyamatosan újabbnál újabb dolgok ütik fel a fejüket. Pajzsmirigy alulműködés, göbökkel, csont és ízületi fájdalmak, Fejfájások gyötörnek, depressziós tünetek, nagyfokú fáradtság stb. A fertőzésem és a kezelések után 2 évre született gyermekem, akivel iszonyatosan nehezen estem teherbe és szinte végig bentfekvéssel a kórházban, nagyon nehéz szüléssel jött világra. Jelenleg 30 éves, eléggé hízékony, de amúgy egészséges. Lehet-e, hogy esetleg ebből a Lyme-s ügyből ő is örökölhetett vagy nem lehet ilyen? Nekem érdemes lenne saját magammal lépéseket tenni, vagy már úgy van, ahogy van és várjam a továbbiakat. Jelenleg 58 éves vagyok és pár hónapja nyugdíjas. Köszönöm, ha válaszol. Tisztelettel:

| Kullancsfertőzés, Lyme-kór
| Lakos, A.; Az Orvos válaszol - Dr. Lakos András 2019 ;25(februári)   InforMed

Válasz:  Az Országos Közegészségügyi Intézetben korábban botrányos minőségű Lyme tesztet végeztek, szinte mindenki pozitív lett, keresztekkel jelölték, de még a vizsgáló orvos maga sem tudta megmondani, mit is jelentenek a keresztek. Vagyis, egyáltalán nem biztos, hogy volt valaha Lyme-kórja. Biztosan nem örökölte a gyermeke ezt a betegséget. A Lyme ritkán tart ilyen hosszú ideig (én még nem találkoztam ilyennel), és ha mégis lenne ilyen soká tartó fertőzés, az sokkal súlyosabb tünetekkel járna, és mindenképpen extrém pozitív Lyme szerológiai eredménnyel. Ezt bármilyen laboratórium biztonsággal kimutatná az ingyenes állami ellátás kereteiben is

2019-02-14 02:40:30
| Kullancsfertőzés, Lyme-kór

A fibromyalgiával könnyen összetéveszthető betegségek

Gyakran még az orvos sem tud biztos diagnózist adni egyes tünetek láttán, mert nincs olyan szűrővizsgálat, amellyel könnyen ki lehetne mutatni a fibromyalgiát. Az első lépés így a többi lehetőség kizárása. Az alábbiakban néhány olyan betegséget írunk le, amelyek szóba jöhetnek akkor, ha el kell dönteni, fibromyalgiáról vagy valami másról van-e szó.


Új eljárás a Lyme-kór kimutatására

Magyar kutatók új eljárásával lesz kimutatható a Lyme-kór - jelentették be Budapesten, sajtótájékoztatón.


A Lyme-kór

A Lyme-kór egy olyan betegség, amit a Borrelia Burgdorferi nevű baktériumokkal fertőzött kullancsok terjesztenek. A legtöbb kullancscsípés nem vezet Lyme-kór kialakulásához, azonban a betegség olyan súlyos, hogy érdemes minden egyes csípést alaposan megvizsgálni. Minél több időt van a kullancs a bőrben, annál nagyobb a fertőződés valószínűsége.


A Lyme-kór egyszerűen gyógyítható

Több súlyos fertőző betegséget, így a Lyme-kórt is kullancsok terjesztik. Az idei nyár eddigi időjárása kedvezett a félelmetes élősködők elszaporodásának, így megnőtt a fertőzés veszélye is. Melyek a Lyme-kór laikusok által is felismerhető tünetei, és hogyan lehet gyógyítani a fertőzés következményeit?


Tények és tévhitek a kullancscsípésről

Hiába jelenik meg ezernyi tanulmány a kullancsokról, még mindig számtalan tévhit él az emberekben a kullancsok által terjesztett betegségekről.


Web Design & Development Prowebshop