Tönkrement ízületek

Kérdés:  Tisztelt doktor úr, kérem, segítsen. 2002-ben voltam előszőr reumatológián, megállapították, hogy Lyme kór okozza a derékfájásomat. Kikezeltek a betegségből, de a panaszaim nem enyhültek, sőt rosszabbodtak. Az évek során egyre több panaszom lett, most februárban voltam megint Lyme teszten, mert mirigycsomó gyulladásom volt, de negatív lett. Egyébként gyermek koromban is volt mirigycsomó gyulladásom a macska terjesztette toxoplazmás betegségem volt, azt viszont kimutatott igaz minimálisan a vizsgálat. Múlt héten voltam megint a reumatológián, mert ott tartok, hogy tizenegy ízületem fáj egyszerre. Körzeti orvosom kérte a doktornőt, hogy vizsgáljanak ki reumatoid arthitisz végett. A doktornő semmiféle vizsgálatra nem küldött el azt írta a korlapomra, hogy a Lyme kór tette tönkre az ízületeimet. Kérdésem csupán annyi lenne, hogy ön szerint ennyi év után is okoz ízületi panaszokat a Lyme kór vagy más problémám van. Tudom, hogy megfelelő vizsgálatok nélkül nem lehet megmondani, de kellene tudnom milyen vonalon induljunk el orvosommal. Segítségét megköszönöm előre is tisztelettel.

| Lyme-kór
| Lakos, A.; Az Orvos válaszol - Dr. Lakos András 2019 ;25(november)   InforMed

Válasz:  Nagy butaságot mondott az orvosa. A Lyme nem teszi tönkre az ízületeket, és nem okoz évekkel a gyógyulás után fájdalmat és gyulladásos tüneteket. Lakos dr.

2019-11-30 13:09:34
| Lyme-kór

A fibromyalgiával könnyen összetéveszthető betegségek

Gyakran még az orvos sem tud biztos diagnózist adni egyes tünetek láttán, mert nincs olyan szűrővizsgálat, amellyel könnyen ki lehetne mutatni a fibromyalgiát. Az első lépés így a többi lehetőség kizárása. Az alábbiakban néhány olyan betegséget írunk le, amelyek szóba jöhetnek akkor, ha el kell dönteni, fibromyalgiáról vagy valami másról van-e szó.


Új eljárás a Lyme-kór kimutatására

Magyar kutatók új eljárásával lesz kimutatható a Lyme-kór - jelentették be Budapesten, sajtótájékoztatón.


A Lyme-kór

A Lyme-kór egy olyan betegség, amit a Borrelia Burgdorferi nevű baktériumokkal fertőzött kullancsok terjesztenek. A legtöbb kullancscsípés nem vezet Lyme-kór kialakulásához, azonban a betegség olyan súlyos, hogy érdemes minden egyes csípést alaposan megvizsgálni. Minél több időt van a kullancs a bőrben, annál nagyobb a fertőződés valószínűsége.


A Lyme-kór egyszerűen gyógyítható

Több súlyos fertőző betegséget, így a Lyme-kórt is kullancsok terjesztik. Az idei nyár eddigi időjárása kedvezett a félelmetes élősködők elszaporodásának, így megnőtt a fertőzés veszélye is. Melyek a Lyme-kór laikusok által is felismerhető tünetei, és hogyan lehet gyógyítani a fertőzés következményeit?


Tények és tévhitek a kullancscsípésről

Hiába jelenik meg ezernyi tanulmány a kullancsokról, még mindig számtalan tévhit él az emberekben a kullancsok által terjesztett betegségekről.


Web Design & Development Prowebshop