Yasminelle fogamzásgátló

Kérdés:  20 éves vagyok, 3 hónapja szedek Yasminelle fogamzásgátlót. A 2. 7 napos szünetemben csak barnázásom volt. 2 hete vasárnap pontosan az ovulációm napján, ami elvileg nincs, elkezdtem vérezni. 5 napig élénkpiros és nagyon fájt a hasam + viszkettem, utána csak halványrózsaszín maszatolás és barnázás, ami azóta is tart.
Múlt hét vasárnap fogyott el a gyógyszerem, de most a 7 napos szünetbe megint nem jött meg, csak barnázok. Félek, hogy nem véd a gyógyszer. Múlt hónapban csináltam 2 tesztet is mindkettő negatív lett. Nem jó a gyógyszerem? Nem szeretnék teherbe esni!
Előre is köszönöm a válaszát!

fogamzásgátló, fogamzásgátlás | Az Orvos válaszol - Dr. Lakos András 2016 ;21(júniusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  A gyógyszer jó, abban bízhat. A vérzés/barnázás csak egy műtermék.
Bővebben kifejtve: a tabletta abbahagyása (=a hormon megvonása a méhnyálkahártyától) megvonásos vérzést okoz. Ez nem igazi havibaj, hanem egy teljesen felesleges műtermék, a hölgyek bolondítására. Ha összeveszik a barátjával és 10 nap után hagyja abba, akkor 10 nap után jelentkezik, változó, hány napra.
Ez sokszor össze-vissza jön, a hölgyeknél alaptalanul pánikot okozva. Ön bízzon a gyógyszerben, az védi. A vérzészavar miatt viszont menjen orvoshoz, hogy szabályos legyen.
A USA és Kanada hölgyei injekcióval védekeznek, ami mellett eleve nincs vérzés.
Részletes felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Mindent meg fog érteni.
Az én betegeim az injekciót szeretik, az nagyon kényelmes.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2018-12-07 05:52:03
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop