Macula degeneratio - 78 éves nő

Kérdés: A nagynénémnek, 78 éves, szemfenék meszesedése van (macula degenatio). Kapott lézert 2 alkalommal, 3 és 1 éve a szeme bevérzése miatt. Az elmúlt évben kezdték kezelni Macugen (nem volt jó neki, túl fájdalmas) és Lucentis injekcióval. Összesen 10 kezelés után (ez 6 hét vagy egy hónap idő között volt beadva) megkapott a szeme a kezelés után egy staph. aurelis fertőzést.
A szemorvosa órákon belül megoperálta, levette a vizet stb. de az elmúlt hónapban a látása még nem jött vissza. Retina leválása nincs, amit az ultraszound mutat, de csak fényt lát. Kezelése volt oralis antibiotikummal és kortizonnal és használt broad spektrum szteroid cseppeket a szemébe (még mindig, egy hónap után is, néha erős fájdalma is van).
A következő 4-6 hét után szeretne Magyarországra utazni, családi okok miatt, és a szemorvosa azt kérte, hogy találjon valakit, aki ismeri ezeket a kezeléseket, mivel a másik szemen is elkezdődött a macula degeneratio, és Ő mindig szokta ezt ellenőrizni.
Ha lenne egy szemorvos, aki tudna nekünk válaszolni, nagyon hálásak lennénk! Az Ő orvosa, Dr. Michael Elman of the Retina Group in Glen Burnie, Baltimore, MD. USA, szívesen kommunikálna egy magyar orvossal.
Előre is köszönjük a választ!

| Az Orvos válaszol - Dr. Dura Eszter, Ph.D.   InforMed | Dura, E.
Nem írta az ország mely részén tesz látogatást nagynénje. Magyarországon valamennyi egyetemi szemészeti klinikán és szemészeti osztályon foglalkoznak macula degenerációval.
2007-04-21 12:30:07
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop