Izomfájdalom

Kérdés:  27 éves nő vagyok, hirtelen kialakult izomlázszerű fájdalmaim vannak napok óta (kezeim, térdhajlat, nyakam, lábfejem, bőröm forró az említett helyeken) hőemelkedésem van, mozogni is alig tudok. Kalciumot, magnéziumot, görcsoldót szedek rá. Mit gondol, mi lehet ez, mit tehetnék ellene?

| láz, izom
| Magyar, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Magyar János 2009 ;14(júniusi)   InforMed

Válasz:  A tünetek alapján kivizsgálásra szorul, javasolom, keresse fel háziorvosát, felmerül neurológiai vizsgálat szükségessége.

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2009-07-13 21:16:52
| láz, izom

Közönséges nátha

A nátha a légutak heveny, általában láz nélkül zajló, vírusok által okozott gyulladása. A fertőzés a légutakban bárhol kialakulhat. Tünetei az orrdugulás, orrfolyás, tüsszentés, torokfájás, köhögés és könnyezés.


Paraneopláziás szindrómák

A paraneopláziás szindrómák daganatok (leggyakrabban tüdő- és petefészek-daganatok) távoli hatása a szervezet különféle működéseire; ezek gyakran idegrendszeri működések.


Duchenne- és Becker-típusú izomdisztrófia

A leggyakoribb izomdisztrófiák, melyek a törzs izmaiban okoznak gyengeséget. A Duchenne- és a Becker-féle izomdisztrófiát ugyanannak a génnek két különböző hibája okozza.


A neurológiai vizsgálatról

Az egyszerű eszközök, vagy csak a beteg együttműködését és megfigyelését felhasználó fizikális vizsgálat ma sem nélkülözhető a gyógyítás folyamatában.


Fibromyalgia

A fibromyalgia elnevezés izomrostfájdalmat jelent, az inak és szalagok, a nyálkatömlők, a bőr alatti zsírszövet és az izmok fájdalmasságát jelöli, ezért a leginkább a reumatikus betegségek körébe sorolják.


Web Design & Development Prowebshop