Ízületi gyulladás?

Kérdés:  3 hete jelentkezett a problémám, miszerint a jobb kézfejemen egy vizenyős púp jelent meg (ez szemmel láthatóan kitüremkedik), balon sokkal kisebb, mely szinte már alig látszik, illetve amely(ek) nyomásra nem fáj(nak).

Jelentkezett a púptól kicsit feljebb, a csukló felső részén is egy apró púp, de ez szintén legfeljebb kitapintható, mint a bal kézfej púpja. (Ez sem fáj nyomásra.) Ellenben a kéz ujjainak hátrahajlításakor mindkét kézen fájdalmat érzek, és nem tudom megfelelő mértékig hátrahajlítani őket. Reggelente zsibbadnak az ujjaim, mint az öregkori reuma esetében, holott 21 éves vagyok. A láb esetében nincs kitüremkedés, de az ujjak hajlításakor szintén fájdalmat érzek, illetve a jobb talpamon mintha egy ín pattanna, amikor a lábam nagyujját behajlítom, néha visszafeszítésnél is, és ez is fájdalommal jár. A 3 hét folyamán minden héten 1 alkalommal röplabdáztam az egyetemen, de akkor már éreztem a fájdalmat, így ezen a héten nem mentem.

Válaszát előre is köszönöm!

| ínhüvelygyulladás
| Magyar, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Magyar János 2009 ;14(decemberi)   InforMed

Válasz:  Ez inkább ínhüvelygyulladás lehet, amely pihentetésre szűnik. Emellett szóba jöhet hidegallergia is, javasolt kesztyű, illetve meleg cipő viselése. Ha nem javul, forduljon reumatológushoz.

Kapcsolódó cikkek a Kézsérülések, csuklótáji sérülések, elváltozásokrovatban olvashatók.

2009-12-18 19:51:00
| ínhüvelygyulladás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop