Térdfájdalom, duzzadás

Kérdés:  17 éves vagyok. Panaszaim váratlanul és meglepetésszerűen értek. Ősszel folyamatos térdfájással kerültem kórházba. Nagy arányú terhelés és baleset nem érte a lábam. A diagnózis: "A sípcsont és szárkapocs juvenilis osteochondrosisa, ízületi fájdalom." Ortopédiai szakrendelésre lettem beutalva, ahol a panaszok jellegét tekintve Schlatter-Osgoodnak felelnek meg. Ma már mindkét térdem fáj és duzzadt, hol erősebben, hol gyengébben jelennek meg a panaszok.
Megállapításra került, hogy a tuberositas tibiaenél a növekedési zóna elcsontosodott, kóros eltérés nem látható a röntgen eredmények alapján. A laboreredményemben a limfociták száma magas lett, ennek mi az oka? Sem UH, sem MRI- vagy CT-vizsgálatot nem végeztek. Súlyosbodó panaszok miatt immunológiai szakvizsgálatra utaltak be.
A panaszok: erős fájdalom, hajlítási merevség a térdben, duzzanat a térdkalácson és környékén, lüktető, égő érzés. Sajnos már lábra is alig tudok állni. Voltam már sebészeten, de azt mondták, hogy nincs sebészi beavatkozásra szükség. Esténként a két térdem között 2 cm a különbség. A fájdalom már elviselhetetlen. Mitől és miért fájhat, illetve dagadhat be a térdem? Műtétre tényleg nincs szükség?
Tisztelettel kérem véleményét és tanácsát!

| Osgood-Schlatter betegség, térd, gyermek
| Magyar, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Magyar János 2010 ;15(februári)   InforMed

Válasz:  A Schlatter-Osgood betegség gyakori, többnyire spontán gyógyuló fiatal fiúkra jellemző betegség. Gyógyítása a pihentesé, esetleg gipszrögzítés. Az immunológiai szakvizsgálat eredménye fontos, de ortopédiai gondozás is szükséges.

Kapcsolódó cikkek a Térdsérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2010-02-20 21:40:02
| Osgood-Schlatter betegség, térd, gyermek
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop