Bokaszalag-szakadás - Zsibbadás (2.)

Kérdés:  1 évvel ezelőtt műtöttek nyílt bokaszalag-sérüléssel. 2 hónappal később írt levelemre válaszolva megírta, hogy az akkor érzéketlenség-érzés bőrideg sérülésből adódik. Ez az érzés még mindig fennáll. Néhány hónapja a szakrendelésen helyettesítő főorvos azt mondta, hogy ez természetes, évekig még érzéketlennek érezhetem ott a lábfejem, csak akkor menjek vissza, ha más problémám lesz.
2 kezelésen vettem részt gipszlevétel után. Heti rendszerességgel futok, biciklizek, és naponta több kilométert sétálok. A dagadás mindennapos, és nagyon sokat fáj a bokám és környéke, sokszor nehezen állok lábra (nem vagyok túlsúlyos). A hajlékonysága sem tért vissza.
Valóban évekig eltarthat a gyógyulás? Mit tanácsol; keressem fel a kezelőorvosomat, vagy felesleges, mert ez természetes jelenség?
Válaszát nagyon köszönöm!

| bokaszalag sérülés
| Magyar, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Magyar János 2010 ;15(júliusi)   InforMed

Válasz:  Az idegsérülés változatlanul "benne van a kalapban". Nem biztos, hogy elmúlik, mert az ideg regenerációja bizonytalan. Amennyiben a bokamozgások teljesen nem tértek vissza, intenzív gyógytorna, esetleg fürdőkezelés is javasolt. Évekig nem kell, tartson a gyógyulás, azt hiszem, hogy javasolt lenne ismételt vizsgálat RTG, az esetleges másodlagos sérülés kizárására.

Kapcsolódó cikkek a Lábszár, boka, láb sérülések és elváltozások rovatban olvashatók.

2010-08-08 22:04:40
| bokaszalag sérülés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop