Erős hát- és derékfájás

Kérdés:  A mozgásszervi diagnosztikai laboratóriumban - CT-n a következő eredményt kaptam: "Ágyéki csigolyák mésztartalma csökkent következményesen a 12. csigolyatest ventralisan laposabb. A TH XI-XII csigolyák egymás felé tekintő ventralis peremein durva degeneratív felrakodások vannak, gyakorlatilag kapocsképződés, sclerosis jeleivel."
Voltam az Euromed Diagnosztikai Központban a Dózsa György úton, ahol a XI és XII csigolyán a pozitivitást ugyancsak kimutatták. A vélemény: spodylarthrosis jelei láthatók főleg a XI és XII szelvényeknek megfelelően.
Terápiára Melox gyógyszert és Mioflexint kaptam, de a Melox tablettát sajnos egyáltalán a gyomrom nem bírja és a fájdalmam rettenetes. A fájdalom a hasamba is besugárzik egész az ágyéki részbe is. A laborleleteim negatívak, mivel 2006-ban mellrákkal műtöttek így ezért küldtek CT és csontscintigráfia vizsgálatra.
Létezik valamilyen gyógymód? Otthonra megvettem a TENS készüléket és egy derékmasszírozót. Fájdalmaim egyre elviselhetetlenebbek. A Melox helyett nincs valami gyomorkímélő gyógyszer? Van valami egyéb, alternatív gyógymód? Mit tetszik javasolni?
Segítségét előre is megköszönve!

| hátfájdalom, derékfájdalom, fájdalom
| Magyar, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Magyar János 2011 ;16(januári)   InforMed

Válasz:  Két lehetőség van:
1. Gyomorvédő (Quamatel) szedése a Melox mellett,
2. Kicserélni más gyógyszerre pl. Mesulid, melynek ritkán vannak gyomormelléhatásai.
A degeneratív elváltozások nem gyógyíthatóak, de tornával, fizikoterápiával, illetve izomlazítókkal, úszással csökkenthetőek.

Kapcsolódó cikkek a Háti, ágyéki gerinc sérülései, gerincpanaszok és az Ideggyulladás és a perifériás idegek egyéb betegség rovatokban olvashatók.

2011-01-22 22:31:03
| hátfájdalom, derékfájdalom, fájdalom
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop