Szívbillentyűcsere és Bechterew-kór

Kérdés:  3 évig RA diagnózissal (Medrolt és Aravárt szedtem) kezeltek, közben aorta Bentall műtéten estem át, majd miután nem tudtam talpra állni (csípő-, gerinc- és térdfájdalmam miatt), egy másik kórházban megállapították, hogy állítólag spondylitis ankylopoetica betegségem van. Többféle jó kezelést kaptam az ORFI-ban, most már csak gyógyszereket kapok, de a visszatérő térdfájdalmam miatt már másodszor szívtak le belőle folyadékot.
Mivel az eltelt 3 év alatt csak ház körül tudok mozogni (sajnos gyógytornaanyagot sem tudtam szerezni, gyógytornász meg csak hónapok múlva fogad), nem érzem magam fizikailag erősnek, ezért valójában nem tudom mennyire műthető esetemben, mennyire ajánlott a szívbillentyű-csere (még ha esetleg fizikailag erősebb is lennék)?
Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel egy 57 éves nő.

| szívbillentyű, műtét, szívbillentyű
| Magyar, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Magyar János 2011 ;16(februári)   InforMed

Válasz:  Ha szükséges a billentyűcsere, az egyéb betegségek nem képeznek abszolút ellenjavallatot. Belgyógyász és altatóorvos véleménye a döntő.

Kapcsolódó cikkek a Szívbillentyű-hibák rovatban olvashatók.

2011-02-17 23:36:55
| szívbillentyű, műtét
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop