Térdszalag sérülés

Kérdés:  26 éves férfi vagyok, akinek a lételeme a mozgás. Mindig is a sport (foci, jéghoki, korcsolyás, bringázás stb.) az, ami az életem középpontjában áll(t). Sajnos 2005-ben LCA pótlást kellett elvégezni a jobb térdemben, majd 2010-ben (április) ismét pótolni kellett ugyanazt a részt (mindkettő sportsérülés).
Egy hónapja egy félresikerült harántterpeszállás után kiugrott a műtött térdem (sportsérülés). Térdvédő volt rajta, de így is kiugrott. Azóta kinyújtott állapotban, ha feszítem a combom, néha szúró-égő érzés támad a térdkalácsom alatti részen, a medialis meniscus táján.
Sajnos a műtétek során ezt is javítgatni kellett. A héten már 2-szer is kiugrott a térdem a kocsiba való be- illetve kilépéskor.
Ez jelentheti azt, hogy megint elszakadt az elülső keresztszalagom? Ön mit javasolna ilyen esetben? Ha a diagnózis szakadást mutatna, Ön pótoltatná? Pótoltassam, vagy hagyjam? A bajom az, hogy most már úgy érzem, ennyi műtét után semmi nem marad a térdemből.
Válaszát előre is köszönöm!

| térdszalag, térdfájdalom, ficam
| Magyar, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Magyar János 2011 ;16(februári)   InforMed

Válasz:  Mindenképpen érdemes ezt a döntést hozzáértő, a műtétekben jártas szakemberrel megbeszélni. Mindesetre valamit kell tenni, mert a ficam ellenkező esetben ún. "szokásossá" válik.

Kapcsolódó cikkek a Térdsérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2011-03-03 21:47:59
| térdszalag, térdfájdalom, ficam

Web Design & Development Prowebshop