Izomsérülés

Kérdés:  Megfeszítő munka során megerőltettem a jobb kezem hüvelykujj mozgató alkari izmait, még aznap be is dagadt a kézfejem fölötti izom körülbelül kétszeresére. A csuklómtól egészen az alkarom közepe tájáig. De egy nagyobb dudor van az izom közepe tájékán. Ezt borogatással sikeresen le tudtam vinni, és a fájdalom is enyhült.
Sajnos megint dolgoznom kellett, újra bedagadt, és ugyanúgy fáj, pedig kímélem és próbálok nem erőt kifejteni vele, de úgy látszik, a legkisebb igénybevételtől ismét bedagad. A fájdalom is visszatért, de csak akkor fáj, ha kimondottan olyan mozdulatot csinálok, vagy a jobb csuklómmal kell valamit megtartanom.
Amitől kicsit megijedtem, az a recsegő hang és érzés (ami kívülről is észlelhető), amit az izom generál, amikor hajlítom a hüvelykujjamat (minél jobban feszítem az izmot, annál jobban recseg). A hangot körülbelül úgy tudom jellemezni, mint amikor télen a hóba taposunk, vagy mintha egy gumiszalagot dörzsölnénk.
Mit gondol, súlyosabb is lehet a sérülés, vagy elég, ha pihentetem?
Köszönöm a válaszát!

| kézsérülés, ínhüvelygyulladás
| Magyar, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Magyar János 2011 ;16(novemberi)   InforMed

Válasz:  Úgy tűnik, hogy ínhüvelygyulladása van, a biztos gyógyulás érdekében rögzíteni kéne, minimum csuklórögzítővel, de biztosabb a gipsz.

Kapcsolódó cikkek a Kézsérülések, csuklótáji sérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2011-12-05 07:58:48
| kézsérülés, ínhüvelygyulladás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop