Csípőficam

Kérdés:  Halmozottan sérült gyermek édesapja vagyok, aki kétségbeesésében kapkodva fordulok Önhöz, de jóformán azt sem tudom, hogy mit várok. Talán, ha ezt elolvassa, Ön meg tudja mondani a helyes utat. Romániában lakunk, van egy 4 éves fiúgyermekünk, akivel már mindent megjártunk. A szokásos terhességvizsgálatok ellenére nyitott hátgerinccel született, utána többszöri shuntműtét, és 2 éves korában vették észre a kétoldali csípődisplasiát is.
4-szer volt műtve a csípővel is Kolozsváron, de még az orvos szerint most sem jó. A gyermek sohasem járt szellemileg rendben van. Eddig volt 13 műtétje. Úgy érzem, nem találtuk még meg azt az orvost, aki az egész problémát összességében orvosolni tudna. Nincsenek összeköttetéseink sem komoly anyagi hátterünk.
Szeretnénk, ha egy orvos az összes problémát figyelembe véve megmondja, hogy érdemes-e a sok műtét, nem kéne inkább fizioterápia és később műteni? Állandóan úton vagyunk a sok műtét és ideg minket is és a kisfiút is felemészti.
Ha tudna segíteni, vagy a leírtak alapján a megfelelő orvost megtalálni. Nagyon megköszönöm esetleg, ha Debrecen környékén tudna a valakit ajánlani!

| csípő, csípőfájdalom, derékfájás, csípÅ‘
| Magyar, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Magyar János 2012 ;17(januári)   InforMed

Válasz:  Sajnos sok jót nem tudok Önnek ígérni. A nyitott gerinc miatt nyilvánvalóan az izomzat tónusának a zavara van jelen, mely miatt kialakul a csípődysplasia, és ezt csak ideig-óráig lehet a helyén tartani. Emiatt valószínűleg még szükséges lehet később operáció. Ha a saját gyermekem lenne, jelenleg inkább a kerekes székes életmódot részesíteném előnyben, majd későbbiekben ideggyógyásszal konzultálva, ortopéd orvost is bevonva döntenék a mozgásjavító műtét esélyeiről.

Kapcsolódó cikkek a Csípőtáji sérülések, csípöízületi kopás, combcsonttörések és Háti, ágyéki gerinc sérülései, gerincpanaszok és az Ideggyulladás és a perifériás idegek egyéb betegség rovatban olvashatók.

2012-01-16 08:11:45
| csípő, csípőfájdalom, derékfájás
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop