Csípőízület fájdalma

Kérdés:  A férjem csípőproblémája kapcsán írok Önnek. 5 évvel ezelőtt észrevettem és mások is, hogy húzza maga után a lábát. A bal lábát nem tudja 5 cm-nél jobban megemelni.
25 évig keményen edzett és már kedve sincs a harcművész filmekhez. Egy napon teljesen bedurrant a csípője, annyira fájt neki, hogy sírt, mikor elvittem orvoshoz.
Továbbküldték Győrbe MR-vizsgálatra. Azt mondták, olyanok az ízületei, mint egy 70 éves öregemberé. Mindez fél évbe telt és eközben még gyógytornát sem kapott. Azóta 5 év telt el és a zokniját a mai napig én adom rá, ha felöltözik lassan és kínnal teli. Az autóba 10 hosszú perc, míg be tud ülni.
Nem tudom, kihez fordulhatnék, mert borzasztó nézni, hogy vicsorog a fájdalomtól, akárhányszor csak kikel az ágyból. Mindössze 38 éves. Ön szerint, mit lehetne tenni?
Válaszát előre is köszönöm!

csípő, Csípőízület, csípő műtét, csípÅ‘, csípőízület | Az Orvos válaszol - Dr. Magyar János 2013 ;18(áprilisi)   InforMed | Magyar, J.
Válasz:  Véleményem szerint a korára és panaszaira való tekintettel a területileg illetékes ortopédiai osztályon előjegyzést kell, kérjen protézisműtétre.

Kapcsolódó cikkek a Csípőtáji sérülések, csípöízületi kopás, combcsonttörések rovatban olvashatók.

2013-05-12 06:45:58
| csípő, csípőízület, csípő műtét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop