Gerinc- és hátfájás

Kérdés:  Nem tudok háton feküdni, mert nem bírok. Előre görbületem és oldalirányú gerincferdülésem van. Gyakorlatilag télen valahol mindig fáj. Vagy a gerincem, vagy az izmaim.
Voltam tornán és elektromos kezeléseken. Szerintem hatástalan volt. Orvost váltottam, aki tornát javasolt, de nem adott javaslatot. Ezek szerint kidobott pénz volt, mert a gyógytornásznak most magának kell kitalálni, mit tornáztasson velem.
Röntgen és CT-vizsgáltom is volt. Reggel kidob az ágy, mert fáj a hátam, és rossz hatással van a tüdőre valamint a szívre is.

| derékfájás, hátfájás, gerincfájdalom
| Magyar, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Magyar János 2014 ;19(februári)   InforMed

Válasz:  Sajnos a gerincbetegségekben csak a rendszeres gyógytorna nyújt valami segítséget. Ha nem javul, javasolom, hogy forduljon gerincgyógyászhoz.
Vizsgálat és adatok nélkül nem tudok mást javasolni.

Kapcsolódó cikkek a Háti, ágyéki gerinc sérülései, gerincpanaszok és az Ideggyulladás és a perifériás idegek egyéb betegség rovatokban olvashatók.

2014-02-20 00:43:15
| derékfájás, hátfájás, gerincfájdalom

Tévhitek a hátfájással kapcsolatban

Legyen szó éles fájdalomról vagy tompa sajgásról, a derékfájás előbb-utóbb mindenkit utolér. Tíz emberből nyolc szenved derékfájástól élete során, mellyel kapcsolatban sok tévhit terjed.


Derékfájást okozó rossz szokások

Derékfájást nemcsak a hirtelen rossz mozdulat vagy a nagy súly emelése okozhat. Meglepő, mennyi apró rossz szokás vezethet fájdalmas állapothoz.


Gyakran felesleges a drága MRI-vizsgálat

A kínzó derékfájást okozó isiász (a gerincoszlop aljáról kiinduló ülőidegre gyakorolt nyomás) általános kezelése napjainkban az epidurális szteroid-injekció.


Mit tehetünk hát- és nyakfájás ellen hosszú autóúton?

Itt a nyár, a hosszabb autóutak szezonja. A növekvő benzinárak ellenére milliók kelnek hosszabb-rövidebb útra a tenger vagy a hegyek felé. Ahogy szaporodnak a kilométerek, úgy lesz egyre fájdalmasabb, merevebb a sofőr nyaka, háta. Ha mindez ismerősen hangzik, áldozzon rá egy percet, és olvassa el, mit tehet a megelőzés érdekében.


Púp a hátamon - fibromyalgia

A csomós hátizmokat, a fibromyalgiát sem laborértékekből, sem röntgenfelvétel alapján nem ismerheti fel az orvos, mert minden normális képet mutat. Egyetemeken nem is tanítják behatóan, bár a lakosság egyre jelentősebb százaléka küzd ezzel a panasszal, ami miatt közérzetük és életminőségük drasztikusan romlik.


Web Design & Development Prowebshop