Melegtől rosszul vagyok

Kérdés:  27 éves nő vagyok, díszállat kereskedésben dolgozom. Május elején kezdődött a betegségem, amikor is hánytam, ment a hasam, fájt a fejem, hasam, szédültem, izzadtam és a melegtől rosszul vagyok, hőemelkedésem is néha van. Később már elmúlt a hasmenés, de a többi jelentkezett, és a mai napig is, és még hőemelkedésem is van néha. Nem mindig fáj a hasam, de ha melegre megyek, akkor hirtelen fáj a fejem, rosszul is vagyok, öklendezek, a hasam fáj, meleget érzek a hasam környékén. Ilyenkor hideg vízzel lehűtöm magam, és jobban vagyok. Diétázom is már régóta, mert ha zsíros ételt eszek, akkor megint rám jön a rosszullét.
Már kórházban is feküdtem pár napot. Voltam EKG-n, nőgyógyásznál, mellkas röntgenen, gyomortükrözésen, hasi- és pajzsmirigy-ultrahangon - mindnek negatív eredménye volt. Vérvételben nem mutattak ki gyulladást, és minden eredmény jó volt. Viszont mikrobiológia leletben 2 fertőzést már átvészeltem: Chlamydia trachomatis IgG/MIF (focus), Yersinia enterocolitica, Y. pseudotuberculosis IgG/Elisa (mikrogen). Aktuális fertőzés lehetséges és vért is vettek le ismét: Mycoplasma pneumoniae IgM/Elisa (anilab).
Garatíven vírusos vesiculák vannak az orvosok szerint, én is érzem a hólyagokat. A kórházban nem vettek torokváladékot és nem is foglalkoztak vele. Még most kaptam az Azisandoz 250 mg-ost gyógyszert, 6 szem, de semmi javulást nem érzek. A mai napig nem tudja senki megmondani, mi bajom lehet.
Ön szerint mi a bajom lehet?
Segítségét köszönöm szépen!

| láz
| Makara, M.; Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos 2009 ;14(júliusi)   InforMed

Válasz:  A leírás alapján nem lehet egyértelmű diagnózist mondani; javaslom, hogy a Szent László Kórház láz-ambulanciáját, vagy egyéb fertőző betegségekkel foglalkozó ambulanciát keressen fel, háziorvosi beutalóval.

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2009-07-13 21:38:29
| láz