Haemophylus influenzae

Kérdés:  2,5 hónapja kezdődtek a panaszaim: erős torokfájás, nyelési nehézség, fülfájás, kötőhártya-gyulladás, lázam nem volt. A szememre kaptam Tobrex cseppet, 3 hét alatt elmúlt a gyulladás. Kaptam köptetőket, kikevert antibiotikumos orrcseppeket és április végén Augmentin Duo-t, majd május végén Amoxicyllin B-t. Közben 1-2 hetente orrváladék-mintát vesznek le, és sajnos mindig pozitív: haemophylus influenzae baktérium van benne.
Már 1 hónapja semmi panaszom nincs, de megint felírtak 3 doboz Amoxicyllin B-t, mondván, hogy ezt a baktériumot illene kiirtani.
Van egy 4,5 hónapos kisbabám, akit szoptatok, így más antibiotikumot nem tudnak adni.
Ha egyszer nem hatott az Amoxicyllin, akkor most van értelme újra beszedni? Mi okozza ezen baktérium jelenlétét, és azt, hogy 2,5 hónapja ellenáll a gyógyszereknek? Lehet, hogy valami más van a háttérben? Fül-orr-gégész szakorvos javasolta, hogy forduljak infektológus szakorvoshoz, ezért teszem fel Önnek a kérdéseimet.
Köszönöm szépen a válaszát!

| Haemophylus influenzae, fertőzés
| Makara, M.; Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos 2010 ;15(júliusi)   InforMed

Válasz:  A baktériumtenyésztés megmutatja az antibiotikum-érzékenységet is. Külön kérdés azonban, hogy szükséges-e a kezelés: ezt a gyulladás mértéke, illetve a helyi elváltozás határozza meg.
Javaslom, kérjen beutalót háziorvosától a helyi infektológiai szakrendelésre.

Kapcsolódó cikkek a Vírusfertőzések rovatban olvashatók.

2010-08-02 16:15:20
| Haemophylus influenzae, fertőzés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop