Hepatitis C

Kérdés:  Az én édesapám egy baleset után vérátömlesztést kapott, sajnos az utolsó adagnál vették észre, hogy a vér fertőzött volt. Ennek már több mint 25 éve. Sajnos csak pár éve közölték édesapámmal, hogy az a vér hepatitis C-vel volt fertőzve.
Mivel külföldi állampolgárok vagyunk, nálunk ez a betegség nem gyógyítható, és az ottani orvosok azt javasolták, hogy Magyarországon próbáljuk meg orvosolni, mivel itt elég jó eredményeket értek el ezen a területen.
Létezik olyan alapítvány, amely segítséget tudna nyújtani az esetleges kezelés során?
Előre is köszönöm válaszát!

| májgyulladás, hepatitisz
| Makara, M.; Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos 2011 ;16(januári)   InforMed

Válasz:  Tisztelt Érdeklődő!
A környező országok többségében a hepatitis C kezelése ugyanazon gyógyszerekkel és ugyanazon elvek alapján történik, mint Magyarországon.
Javaslom, írjon levelet az info@informed.hu-ra, ahol megírja, hogy édesapja mely városban él, így valószínűleg tudunk a kezelésben jártas konkrét kollégát is ajánlani.
Tisztelettel: Dr. Makara Mihály

Kapcsolódó cikkek a Májgyulladás rovatban olvashatók.

2011-02-08 23:02:49
| májgyulladás, hepatitisz

Foci VB 1954 - a "berni Hősök" vírusos májgyulladása

Időutazás...A német válogatott a magyar csapat elleni megsemmisítő 8:3-as vereség után a döntőben 3:2-re legyőzte az abszolút esélyes, világsztárokkal - Puskás, Hidegkúti, Kocsis, Bozsik - kiálló magyar válogatottat.


Májbeteg diéta

A máj központi szerepet játszik a szervezet anyagcseréjének fenntartásában. Cikkünkben a máj szerepéről és a májbeteg diéta alapjairól olvashat.


Hasznos tippek utazóknak

A magyar utazók főként a Földközi-tenger partvidékére tervezik nyaralásukat. Az Egészségügyi Világszervezet Törökországba, a balkáni régióba és az észak-afrikai országokba kifejezetten ajánlja a hepatitis A és B elleni védőoltások felvételé


Egészséges étkezés májbetegségben

Egyaránt egészségtelen, ha valaki túl kövér vagy túl sovány, de a hepatitis C-vel fertőzött májbetegeknek különösen ügyelniük kell mindkét véglet kerülésére. Irányadó lehet itt a testtömeg-index, a BMI, a 20 alatti és 30 feletti érték egyaránt kóros.


Hepatitis A

A májbetegségek tekintélyes részét teszi ki a fertőző májgyulladás, a hepatitis infectiosa. A vírus hepatitisek legtöbbje elsődlegesen okoz májgyulladást. Közülük egyre több, illetve egyre újabbak kerülnek felismerésre. Elnevezésük az ABC betűivel történik.


Web Design & Development Prowebshop