Hepatitisz C - Nem vagyok jól!

Kérdés:  15 hónapja kapok interferon-ribovirin kezelést vírusos hepatitis C-re. A kezelést viszketés, fejfájás és szájszárazság kísérte. 2 hete úgy érzem, szétrobban a hasam, nagyon fáj, éget a jobb oldalam, a kiütéseim sokkal erősebbek, mint a kezelés elején.
A kezelőorvosnőm csak a gyógyszert írta fel megint, és azt írta a lapomra, hogy jól van a beteg. Én aggódom!
Kihez fordulhatok segítségért? A háziorvosom azt mondja, ezt ő nem kezelheti, beszéljem meg a kezelőorvossal. Mit tegyek? Nem vagyok jól! A kezelés alatt soha nem éreztem ilyen furcsán magam. A hasam, gyomrom, nő, keményedik és feszül, nem ettem húsvéti finomságokat, mert nem bírná a májam, sem az epém. 15 hónapja kefir, kenyér, ásványvíz az, amitől nem vagyok rosszul.
Kérem, segítsen!

| hepatitis C
| Makara, M.; Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos 2010 ;15(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Az interferon-ribovirin kezelés mellett a viszketés, bőrkiütés gyakori, de általában tűrhető mértékű. A hasi panaszok inkább "gyomor-panasz" jellegűek.
Ha ennél súlyosabb panaszok jelentkeznek, elsősorban kezelőorvosával tisztázza a panaszok okát. Ha helyzetét nem tartja megnyugtatónak, háziorvosától kérjen beutalót konzultációra más centrumba. A centrumokról tájékoztatást, elérhetőséget a www.majambulancia.hu oldalon talál.

Kapcsolódó cikkek a Májgyulladás rovatban olvashatók.

2010-05-06 02:31:40
| hepatitis C
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop