Lyme-kór?

Kérdés:  41 éves, egyébként sportos külsejű férfi vagyok, valószínű az egészséges életmódom, egyelőre még egészséges külsőm miatt (habár 4 kilót fogytam), nem találják az orvosok a helyes diagnózist. 2,5 éve, hogy ízületi gyulladásokkal járom a reumatológiát, prosztatagyulladással az urológiát. 2-szeres vérvizsgálat volt, semmi gyanúsat nem találtak, RF nem volt a vérben, a prosztatagyulladást kezelték antibiotikummal, de mint utólag kiderült, az 50ERy a vizeletben nem számított volna kórosnak - ez egy 3., általam látogatott urológus szerint nem vér, mint ahogy az SzTK-s urológusok diagnosztizálták, baktérium nem volt sem vizeletben, sem spermában. Pajzsmirigyvizsgálat TSH- rendben, AIDS vizsgálat rendben.
Közben a sok téves diagnózis miatt ideggyógyászhoz küldött a háziorvosom, aki idegfeszültséget, depressziót gyanított és felírt Xanaxot, antidepreszánst - kérdezem, hogy ennyi téves diagnózis után, ki ne lenne idegileg megviselt?
Azóta (6 hónapja) a torkom is begyulladt, gombóc és szorító érzés a mirigyekben - elmentem tüdőgyógyászhoz is - mert egyébként légcsőasztmás vagyok - semmit nem találtak, laborvizsgálat volt a torokváladékból mindenféle coccusokra. Elküldött fül-orr-gégészhez, ahol szintén nem találják a mirigygyulladásaim okát, de azt hallásvizsgálaton megállapították, hogy 30%-ban csökkent a hallásom a bal fülemen, felírtak antibiotikum folyadékot - beszedtem nem használt.
Közben egyre duzzadtabbak és fájnak a nyirokmirigyeim, már az emésztésemmel is probléma kezdett lenni. Mivel sokat járok nyáron a szabadba kirándulni, egy fogorvos ismerősöm felvetette, hogy Lyme-kórra vallanának a tünetek. Mi lehet ez a titokzatos kór? Igaz, hogy a kullancscsípéstől lehetnek ilyen tünetek? Hogyan lehetséges, hogy az eddigi legalább 8 vérvizsgálat ezt nem mutatta ki? Milyen vizsgálattal lenne kimutatható? Miért nem gondolt erre egyik általam meglátogatott szakorvos sem?
Kérem, segítsen, már nagyon elkeseredett vagyok, a háziorvosom hipochonder-depressziósnak tart (titokban), és már nincs energiám hozzá fordulni!
Előre is köszönettel!

| Lyme-kór
| Makara, M.; Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos 2010 ;15(áprilisi)   InforMed

Válasz:  A Lyme-kór legjobb szakértője Lakos András dr. Az alábbi honlapon részletes tájékoztatást talál a Lyme-kórral kapcsolatban: https://www.lyme.hu/
Javaslom, hogy e betegség gyanúja esetén forduljon Lakos doktorhoz bizalommal.

Kapcsolódó cikkek a Spirocheta fertőzések (Lyme, Leptospirosis) rovatban olvashatók.

2010-05-06 02:25:08
| Lyme-kór
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop