Védekezés nélküli szex - Mekkora a baj?

Kérdés:  24 éves vagyok. Hétvégén volt egy nagyon meggondolatlan lépésem. Együtt voltam egy férfival, akinek már pár lány megfordult az ágyában, és sajnos úgy sikerült a dolog, hogy nem védekeztünk. Aktus közben megzavartak minket, így az egész nem tartott tovább 2 percnél, épphogy elkezdtük, ám amikor hazaértem észrevettem, hogy előjáték során egy apró horzsolás lett a nagyajkam szélén.
Tudom, hogy nagy felelőtlenség volt, azt is tudom, mennyi mindent el lehet így kapni. Mekkora az esélye, hogyha esetleg ő HIV-beteg, én is az leszek, akkor is, ha ő a közelében sem volt annak, hogy ejakuláljon, tehát csak azzal az elő-váladékkal kerülhettem kontaktusba?
Tünetem nincs, és mivel elég jóba vagyunk az illetővel, úgy tudom, neki sem voltak eddig problémái ilyen téren.
Kérem, segítsen, azóta aludni sem tudok, tudom, csak 6 hét múlva adhat a teszt megbízható eredményt, de addig belebolondulok a bizonytalanságba.

| nemibetegség, HIV fertőzés
| Makara, M.; Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos 2010 ;15(májusi)   InforMed

Válasz:  A nemi úton terjedő vírusok sajnos az elő-váladékban is megtalálhatók, illetve a nyálkahártya-sérülés esetén fertőzőek lehetnek.
Javaslom, hogy 6 hét elteltével végeztessen ellenanyag-vizsgálatokat a vírusokra (HIV, HSV2, HBV - ez utóbbira akkor, ha oltásban nem részesült).

Kapcsolódó cikkek a Nemi úton terjedő betegségek (HPV, Chlamydia, herpes, szifilisz, kankó, stb.) rovatban olvashatók.

2010-05-30 00:44:54
| nemibetegség, HIV fertőzés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop