Mandulagyulladás

Kérdés: 5 éves a kisfiam, amióta óvodába jár gyakran visszatérő mandulagyulladással küszködünk. Tavalyelőtt fél év alatt 6-szor (azaz havonta) volt beteg. Az elmúlt évben (egész évben) 4-szer volt ilyen jellegű problémánk. Mindig magas lázzal jár. Az idén most először.
Fül-orr-gégészünk Bronchovaxom kúrát javasolt, nem igazán segített. Azóta túl vagyunk az orrmandula-műtéten is, de a garatmandulával még várni szeretne kezelőorvosunk. 2 hete Prevenár védőoltást kapott a gyerek. A manduláján ma észrevettem, hogy ismét kezd lepedék képződni. Láza még nincs. Glycosept oldattal kezdtem ecsetelni a manduláját, bízom benne, hátha ez segít.
Ajánlatos lenne már ennyi visszatérő gyulladás után kivenni a garatmandulát is? Van a Prevenáron kívül olyan védőoltás, ami segíthet kivédeni a gyakori fertőzéseket?
Köszönettel várom válaszát!

mandulagyulladás | Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2009 ;14(márciusi)   InforMed | Kótai, Zs.
Ha évente többször magas lázzal járó, tüszős mandulagyulladása van a gyereknek, akkor érdemes kivetetni a mandulákat, lehetőleg még az iskolaidőszak előtt. Nincs olyan védőoltás, ami megelőzné a fertőzéseket. Ezzel megelőzhető a gyakori gyulladás és iskolai hiányzás.

Kapcsolódó cikkek a Mandulagyulladás rovatban olvashatók.

2009-03-25 08:11:20
| mandulagyulladás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop