Mandulaproblémák, AST szint 0

Kérdés: 21 éves lány vagyok. Évek óta meg van nagyobbodva a bal submandibularis nyirokcsomóm, fájnak is, gyakorta vannak ízületi fájdalmaim, volt néhány tüszős mandulagyulladásom, időszakos hőemelkedéseim, hidegrázásaim és szív körüli panaszaim is vannak. A gégész szerint, tonsillákból pus nem exprimálható, a leleten atrophiás tonsillae szerepel. AST-vizsgálatra küldött, melyet immunológián csináltattam meg. A gégész beutalóját így nem használtam fel. Az eredménye 0-U/ml.
Ön szerint, érdemes lenne megnézetnem újra az AST szintet? Létező érték a 0 egyáltalán? Folyamatos garatviszketéssel, szájszárazsággal, kellemetlen lehelettel is küszködök. A gégészhez csak egy hónap múlva tudok visszamenni.
Ön szerint, érdemes lenne újra elvégeztetnem az AST vizsgálatot, mert a panaszaim miatt a mandulaműtét indikált lenne, de az AST érték rácáfol.
Ön mit javasolna?
Köszönöm szépen válaszát!

mandulaműtét, AST | Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2009 ;14(márciusi)   InforMed | Kótai, Zs.
A panaszai nagy valószínűséggel nem krónikus mandulagyulladástól vannak. Sem a klinikai vizsgálat, sem az AST érték nem ezt igazolja. Véleményem szerint belgyógyászati kivizsgálásra lenne szüksége.

Kapcsolódó cikkek a Mandulagyulladás rovatban olvashatók.

2009-03-16 15:15:52
| mandulaműtét, AST
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop