Meddőség, immunológiai ok?

Kérdés: Tulajdonképpen végső elkeseredésemben folyamodtam az internetes "Orvos válaszol" segítségkéréshez. Az alap problémám a meddőség. Ennek okán többféle vizsgálaton átestem már, elvileg a férjem és én is "rendben vagyunk". Immunológiai meddőségnek titulálják, hogy nem esek teherbe. Elvileg ezen az inszemináció segíthet, de nekünk az sem sikerült. De ami a lényeg: rendelkezem egy tünetcsoporttal, amire szerintem egyik eddig látogatott szakorvos sem fordított elegendő figyelmet. Csakhogy már olyan sok van belőlük, hogy felmerült bennem, hogy esetleg egy, a vizsgálatok ellenére eddig fel nem ismert betegség lehet az oka. Ezt több helyen is próbáltam jelezni (2 nőgyógyászat, meddőségi klinika, 2 bőrgyógyászat, gégészet, szájsebészet, pajzsmirigy klinika, házi orvos), de meghallgatásra nem talált. Sajnos nem vagyok elég rámenős, az tény. Eddig néhány tünetet külön próbáltak kezelni, de nem igazán járt sikerrel, eddig még egyik sem múlt el, vagy ha igen, akkor is egy idő után visszatért. Tartok tőle, hogy ez valamilyen nemi betegség, de mindenki azt mondja, hogy az biztosan kiderült volna a meddőségi vizsgálatok során. De ha nem az, akkor mi? Igazából az lenne a kérésem, hogy a tünetek alapján a Tisztelt Doktornő/Doktor Úr segítsen elindulni valamilyen irányba, hogy mi lehet ez a betegség és milyen szakorvoshoz forduljak ill. milyen vizsgálatot kérjek.
A tünetek:
- hajhullás
- nyirokcsomó megnagyobbodás (fül mögött, tarkón, hónaljban, ágyékban)
- apró hólyagok csoportos megjelenése hüvelykujj belső felén és a talp szélén ill. a sarkakon (elszórtan a tenyéren és többi ujjon is), melyek idővel összefüggő foltot alkotnak, tetejük megszárad és lehámlik egyben
- kisebb vörös gumók az alsó lábszáron, olykor elmúlnak kezelés nélkül, aztán visszatérnek
- ritkán nagyobb pattanásszerű kinövés megjelenése a nemi szerv környékén ill. combtőnél, mely fájdalmas, később viszket, nem váladékozik, kezelés nélkül kb. 5-7 nap alatt elmúlik
- gyakori alhasi és hüvelyi fájdalmak (nem csak közösülés közben, nőgyógyász nem találta az okát)
- enyhe inkontinencia
- éjszakai heves verejtékezés (vizelési ingerrel összefügghet, rossz szagú)
- égető érzés a szájban, a nyelven, a torokban ill. az ajkakon
- egyéb elváltozások a bőrön (foltok, pattanások gyakori megjelenése)
Ezek a tünetek kb. 6-7 éve kezdődtek és azóta csak gyarapodnak. Ha pontosítani kell valamelyik tünetleírást, kérem, jelezze. Nagyon bízom a segítségében, várom válaszát.

| Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos   InforMed | Makara, M.
Valóban lehet immunológiai oka a meddőségnek és ez vizsgálható. Azért is érdekes, amit ír, mert nekem is volt olyan páciensem, aki csak Isoprinosine szedés mellett tudott terhességet kiviselni. Ha abbahagyta, nyirokcsomó-megnagyobbodás lett és vetélés. Amikor végig szedte, egészséges baba születetett. Nem írták le tudományos könyvben, már kínunkban találtuk ki, de sikeres volt. Egy immunológiai szakrendelésen valószínűleg megtalálnák a megoldást, hiszen a beágyazódás sikerét immunológiai folyamatok befolyásolják.
2007-11-01 19:22:51
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop