Mellkasi nyomás baloldalon

Kérdés:  Néhány hete mellkasi nyomást tapasztalok a baloldalamon a szív felett. Elsősorban nyugalmi állapotban, illetve étkezés idején jelentkezik, 10-15 percig tart, és azóta folyamatosan minden nap kétszer-háromszor jelentkezik. Olyan érzés, mintha a szívemre nehezedne valami, nem túl erős, de kellemetlen nyomás. Korábban pánikbetegséggel küzdöttem, de a jelen panaszaim markánsabbak. Korábbi kardiológiai vizsgálatok során megállapították, hogy az aortás szívbillentyűm enyhén vaskos. Erről azt az információt kaptam, hogy nem komoly probléma, és viszonylag gyakori jelenség. Egyébként stresszes, ülő munkát végzek, és keveset mozgok.
Lehetséges, hogy mégis a szívbillentyűmmel van valami gond?
Válaszát köszönöm! Egy aggódó 34 éves férfi.

| szorongás, szívtáji fájdalom
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(januári)   InforMed

Véleményem szerint panasza a pánikbetegség kiújulásának jele. Így, ha nem "győzi le" magától, kérje pszichiáter segítségét.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2009-01-20 20:49:58
| szorongás, szívtáji fájdalom

Hogyan küzdjük le a COVID-19 hírek miatti szorongást?

Jelenleg képtelenség bármit tenni anélkül, hogy ne hallanánk a "koronavírus" szót. A közösségi média tele van a COVID-19 említésével; a híroldalak nem tudnak lépést tartani a folyamatos frissítésekkel.


A körömrágás kezelése

A körömrágás nem pusztán rossz szokás, hanem a stressz vagy a megszállott-kényszeres viselkedési rendellenesség egyik leggyakoribb tünete.


A pánikbetegség jól gyógyítható

Pánikrohamot minden tizedik ember átél élete során legalább egyszer, de a pánikbetegség a lakosság 2-4 százalékát érinti, nőknél gyakoribb. Nem mindig egyértelmű miért alakul ki, azonban jól gyógyítható.


A fehérköpeny-effektus

A szakembereken kívül kevesen tudják, hogy az orvosok a hozzájuk fordulók mintegy 20 százalékának vérnyomását akkor is magasnak találják, ha az illetőknek egyébként a rendelő küszöbén kívül semmi bajuk sincs a vérnyomásukkal.


Gyermekvárás és depresszió

A 25 éves kor alatti terhes londoni nők kétharmadának van mentális egészségi problémája a brit Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) Egészségügyi Kutatóintézete (NIHR) kutatása szerint.


Web Design & Development Prowebshop