Mozgásfejlődés késedelme, ekcéma? - 7 hónapos kisfiú

Kérdés: Kisfiam 1 hét múlva 7 hónapos, aggaszt, hogy még mindig nem fordul a hasára, illetve vissza. Doktornőnk kérdésemre már másodszor is azt a választ adta, hogy gyakoroljak vele naponta. Mivel 1 hónapos gyakorlás után sem történik semmi, kezdek aggódni, hogy nincs-e valamilyen probléma (a fejét jól tartja, és egyéb elmaradást eddig nem tapasztaltam más területen).
Mit tudnék/kellene tennem ezzel kapcsolatban? Hogyan segíthetnem elő a fejlődését ezen a területen?
A homlokán már 3 hónapja megjelentek 2 helyen ekcémás tünetek is (kezdetben csak száraz fejbőr volt jellemző, amit krémmel igyekeztem bekenni, mivel rendszeresen vakarta).
Az orvosunk tanácsára folyamatosan kenem, de nemhogy javulna, inkább rosszabbodik (igaz, körülbelül egy hónapja rendbe jönni látszott), de jelenleg már nemcsak a homlokán, hanem az arca mindkét oldalán, az egyik kézfején, és a lábfejen is (bár enyhén), de megjelentek a tünetek. Mit javasol? Esetleg valamilyen speciális kenőcs, vagy kezelést igényelnek az említett felületek?

| Az Orvos válaszol - Dr. Seprődi Bence 2008 ;13(decemberi)   InforMed | Seprődi, B.
A mozgásfejlődés elmaradását illetően gyermek-ideggyógyász véleményét kérje, aki vizsgálat, a spontán mozgások és a reflexek felmérése után tud szakvéleményt adni. Ekcémájával kapcsolatban kérje bőrgyógyász vagy allergológus (pulmonológus) tanácsát.
2008-12-19 20:26:18
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop